perjantai 28. toukokuuta 2010

Kesäpäivä parvekkeella

Saiva pelkäsi aluksi parveketta. Tiedä häntä miksi, kenties siksi kun parvekkeen ovi ääntää pahasti. Ja kun likka meille tuli oli jo myöhäinen syksy ja sitten koitti talvi, joten parveke pysyi kiinni melkein aina. Onneksi pelko on lämpimien säiden tullessa hävinnyt. Nykyään partsi on avoinna suurimman osan päivästä ja Saiva on hoksannut sen oikein mukavaksi paikaksi.

Viileä lattia houkuttelee ja halutessaan voi siirtyä aurinkoon. Ruokaakin täällä säilytetään. Niin ja kaikista parasta on se, että joskus emäntä tai isäntä ottaa hetkeksi syliin ja silloin saa katsella ikkunoista!


Tosin meidän ihmisten täytyy olla nyt tarkkana, ettei kadulta kantautuvat koirien äänet houkuttele hyppäämään ikkunasta. Eilen kävi Myssla ja Kleppa kylässä (kiva kun kävitte!), ja karvatyypit kuulivat jotain ääniä niin huomasin, että Saiva yltää hyppäämään pelottavan lähelle avointa ikkunaa mikäli sille päälle sattuu. Ikkuna siis pysynee tästä lähin vain raollaan silloin kun en itse istuskele parvekkeella.

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Partsin lattia on niin ihanan viileä turrukoiden mielestä! :)

Jekku käy katsomassa kadulla liikkuvia koiria siten, että nousee penkille ja siitä sitten tassut parvekkeen kaiteelle.

Pikkuäijän parveketouhuja seurataan koko ajan joten vaaraa ei pitäisi olla. Ihan pienestä asti on halunnut, että nostaa syliin jotta voi maisemia katsella.

wind-up toy kirjoitti...

Meillä ei penkkejä sopivassa kohdassa olekaan niin Saiva ei yllä katsella. :) Tosin ei välttämättä näkisi silti, kun on niin pikkuinen.

Jekkukin alkaa olla jo sen kokoinen, ettei sitä kovin kauaa jaksa sylissä pitää. :) Saivakin alkaa olla jo sen verran painava, että maisemien katselut jäävät lyhyiksi tuokioiksi. Likan harmiksi.

quu kirjoitti...

Mie olen nostanut Jekkua viimeksi eläinlääkärillä, kun ell-setä pyysi että nostapa koira tuohon pöydälle tutkittavaksi :D

Siinä hetken pyörittelin silmiä, mutta sainhan Jekun nostettua..

wind-up toy kirjoitti...

Onneksi nämä meidän koiruudet ovat sen verran kompakteja, että pystyy edes vähän nostelemaan. Saisi lääkärisetä itse jo nostella jos kyseessä olisi vaikka joku laumanvartija. :D