maanantai 26. elokuuta 2013

Alkusyksyn tuulia metsissä ja pelloilla

Pidennetty viikonloppu Kajaanissa oli touhua täynnä. Majoituttiin tuttuun tapaan Mysslan ja Kelmin kotosalla ja varsinkin jälkimmäiseksi mainitulla ja Hilpalla oli aivan hirveän lystiä, kun saivat painia keskenään sielunsa kyllyydestä päivätolkulla. Öiksi ne kyllä hyvin rauhoittuivat, ei tarvinnut ryhtyä eristämispuuhiin. Lauantaina allekirjoittaneella vierähti noin 7h lappalaiskoirien pk-mestaruuskisoissa esineruutua polkiessa ja seuratessa, sekä hakumetsässä maalimiehenä pötkötellessä ynnä muita toimia hoitaessa. Varsinaisen kisaosuuden päätyttyä ilmoittauduin myös vapaaehtoiseksi maalimieheksi, kun eräs kisojen vastaavista kysyi voisiko pari tyyppiä jäädä vielä hetkeksi metsään, jos hän tekisi harjoituksen omalle koiralleen. Eli mie sain ihan aimo annoksen tutustumista kyseiseen lajiin ja oli mukavaa! Koiratkin olivat kuulema hyvin viihtyneet hoidossa. Talkoista kotiuduttuani vietiin karvainen nelikko lähimetsään humputtelemaan ja otin kamerankin mukaan, vaikka ei kyllä mitään varsinaista kuvausinspistä ollutkaan. Samasta syystä kuvasaaliskin on heikko. Saiva joutui olemaan kiinni, koska mokoma vouhotti niin kovasti oravien ja jänösten perään.


Tiheässä kuusikossa alkoi olla jo kuvaamisen kannalta liian hämärää. Eikä penikoitten sinkoilu yhtään auttanut tilannetta, joten suurin osa kuvasaldosta olikin tätä luokkaa:Kelmin luoksetulo

Piippakin

Myssla


Hienosti alkaa Hilpakin jo hoksata, että paikoillaan voi istua pidempäänkin kuin kaks sekuntia. Saivankin ois toki voinu istuttaa tohon kivelle, mutta eipä älyyntyny. (Hilpa ja Kelmi vaihtoi valjaita päittäin, kun Kelmillä oli liian isot valjaat ja Hilpalla liian pienet. Näinhän tämä meiltä käy!)


Hampaatonna ei oo helppoa syödä mustikoita.

Joka päivä käytiin tuossa samaisessa metsässä, mutta sunnuntaina haluttiin vähän vaihtelua ja hurautettiin katsomaan, että onko tutulta pellolta jo korjattu sato. Ja tadaa, sängellähän se oli! Saivakin pääsi vapaaksi, mikä nyt ei sinänsä ollut virhe, mutta pääsin pitämään tuota noin.. hmm.. hieman sulkeisia, kun tyyppi taantui korvattomuuden suhteen jollekin teiniasteelle. Ei ollenkaan Saivan tapaista, tosin S oli muutenkin aivan kummallinen koko viikonlopun myös esim. hihnakäytöksen suhteen. Mutta sulkeisten jälkeen oli paremmin korvat päässä, positiivista sinänsä.

Pentusinkoilua

Myssla


Kelmiys

Puikkis-PiippaHilipan luoksetulo

Osasi Saivakin - sitten lopultaPaljon kiitoksia issikoille ja emännälleen rattoisasta viikonlopusta!

Ei kommentteja: