maanantai 20. syyskuuta 2010

Mökkiviikonloppu

Ensimmäinen viikko Kajaanissa ja viikonloppu mökillä takana. Äiti kävi meidät hakemassa perjantaina ja suunnattiin suoraan mökkielämän viettoon. Kuviakin otin "muutaman", mutta niitä laittelen blogiin vasta kunhan pääsemme normaaliin arkeen Ouluun.

Saiva vietti periaatteessa koko viikonlopun ulkosalla, mitä nyt yöt nukkui sohvan alla ja välillä kävi päivälläkin vetelemässä sikeitä sisätiloissa. Mökkinaapurin isäntää kävi epäsäännöllisen säännöllisesti haukkumassa, mies ei olisi vissiin saanut poimia puolukoita. Mökin pihassa tuntuu pysyvän nykyään mallikkaasti. Koko aikaa en vahdi haukan katseella typykkää, mutta aina kun kutsun luokse niin jostain läheltä se kirmaa.

Pilven ja Pepin kanssa homma sujui kuten ennenkin. Ulkosalla, kun me ihmiset istumme sisällä, Pilvi sietää Saivaa paljon paljon paremmin. Tästäkin ilmiöstä löytyisi hyvä kuva, mutta niitä tulee sitten jälkijunassa.

Likka pääsi ekaa kertaa veneeseen. Ensimmäisellä kerralla piti nostaa, hiukkasen pelotti liukas pinta ja uusi juttu, mutta toisella kertaa hyppäsi mukaan jo ihan itse ja vieläpä iloisena! Asiaa varmasti avitti se, että veneellä kuljetaan saareen, jossa karvaturilaat pääsee juoksemaan vapaana. Myös Nita. Ja Ninnukkahan on Saivan mielestä jotain äärimmäisen ihanaa. Saaressa ehdittiin käydä kolme kertaa noita juoksuttamassa ja kylläpä yöt menikin sitten tyytyväisenä tuhisten. Viimeisellä saarireissulla likka eksyi ihan tosissaan. Muilla kerroilla käveltiin saari ympäri rantaviivaa seuraten, mutta tälläpä kertaa vaihdettiinkin kesken kaiken suuntaa kohti saaren keskiosia. N ja S tapaavat juosta omia lenkkejään, mutta kuitenkin niin, että palaavat välillä näkösälle, Saiva useammin kuin Nita. Mutta suunnanvaihto hämäsi likkaa sen verran, että hävisi näkyvistä puoleksi tunniksi, vaikka Nita meidät löysi. En vislaillut ennen kuin veneellä, että tyttö muistaisi itse seurailla missä emäntä liikkuu. Jos kyseessä ei olisi ollut saari niin aiemmin olisi toki pitänyt huudella Ässää. Kauhealla tohinalla se sitten luokse tulikin, höpö elukka.

Seuraava viikonloppu vietetään myös kotikotona, lähden sinne koiravahdiksi, kun muu porukka suuntaa Lappiin.


Edit: Kuvia

Tästä kuvasta näkee haukkumani heijastinliivin kallistumisen

Kolmikko kokojärjestyksessä

Eka kerta veneessä

Ei kommentteja: