lauantai 19. toukokuuta 2012

Koiratanssia ja Niuniuta

Ajattelin, etten tällä viikolla enää postaile treeniaiheisia postauksia, mutta kun Niuniun emäntä otti eilen kuvia, niin pakkohan ne on laittaa julkisesti näkyville! Käppäiltiin siis Niuniun kanssa treenipaikalle ja Saiva malttoi todella hyvin keskittyä, vaikka oli tuttu leikkikaveri paikalla.

Puuhailtiin Saivan kanssa koiratanssitemppuja, muutama maahanmeno ja perusasento. Jalkojen välistä kulkemisesta jätin käsiavun pois ja kokeiltiin häiriössä ensimmäistä kertaa "tanssi"-käskyä (koira nousee takajaloilleen). Muuten vanhoja tuttuja juttuja, paitsi vähän taas kopastiin pujottelun alkeita. Maahanmeno on edistynyt kivasti.

Perusasento, ei paras sellainen. Hihna on varalta kiinni aina treenien alussa ja nyt pidin sen koko treenien ajan kiinni (ihana Niu paikalla), vaikka ei kyllä olisi tarvinnut.

Ässä oli tarkkana ku porkkana. "Mitä seuraavaksi?" Tässä olen varmaankin palkannut jalkojen välistä kulkemisen lentävällä namilla ja S palaa takaisin.

Kierimistä. Näköjään isolla käsiavulla, hups.

Saiva on treeneissä aina kovin innoissaan. Se tietää, ettei muiden koirien luokse saa mennä, joten se kääntää niistä aiheutuvan innon treenaamiseen. Mikä on tosi kivaa muuten, mutta S ei malttaisi pitää taukoja. Ja taukoja on pakko pitää, eikä vähiten sen takia, ettei koira ylikuumenisi (jolloin se ei malta kuunnella). Tässä Saiva on pakkotauolla, eikä protestiltakaan voitu välttyä, kun kentällä tapahtui kaikkea jännää ja mamma paijasi toista koiraa!



Laitetaanpas treenikavereistakin kuvat, kun sellaiset kerrankin on. Kaikki postauksen kuvat on ottanut Elina S., paitsi Niuniun kuvan meikäläinen.
Nasta
Hupi
Neeka
Minka
Niuniu
Kotimatkalla poikettiin metsän kautta pikkumutka, että hallava susi ja musta karhu pääsevät nujuamaan. Alkurallit ja syöksähtelyt ja sitten rauhoituttiin metsurihommiin.


Tämän kaksikon keskinäisiä otteita on erittäin jännittävä seurata. Niuniulla oli keppi ja S uskalsi kuin uskalsikin ottaa toisesta päästä kiinni, josta seurasi hetkeksi kepinvetoa.

Muutama urahdus Saivan kurkusta ja Niu päästi kepistä irti. Saikkonen oli tyytyväinen ja Niu etsi toisen kepakon. Hetken kaksikko pureskeli omiaan.

Mutta sitten Niuniu varovasti nousi ja astui muutaman askelen Saivan luo, kuin hidastetussa filmissä. Pieni hännänheilautus ja yhä vaan hitaasti ja varovasti N otti Saivan kepin. Saiva katseli koko operaation ajan muualle, mutta ei liikkunut paikoiltaan, mutta ei kyllä vastustellutkaan, kun N kepin nappasi.

Kumpihan nyt sitten oli kepin valtias, otapa noista selvää.

2 kommenttia:

leila kirjoitti...

Minkan kuva on vähän pelottava, pakostakin tulee mieleen, että saako kohta lastenrattaat kovaa kyytiä, jos koira päättää lähteä. :D

wind-up toy kirjoitti...

Heh, kieltämäti. :D Onneksi Minka on kovin kiltisti rattaissa kiinni, ja taaperokin hengaili kentällä treenien ajan eikä rattaissa. ;)