keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Nätöharkat

Nähtiin tiistaina pitkästä pitkästä aikaa Mysslaa ja Kleppaa. Samana iltana olisi ollut treenit, mutta koska emäntä oli aivan vetelä ja oli tiedossa ensimmäinen vapaa-ilta viikkoon, niin päätimme suunnata islantilaisia tapaamaan. Keppana oli kovasti kasvanut, karvakin taitaa lähteä. Mysslalla oli puolestaan juoksut. Käytiin Jäälissä uimassa ts. Myssla ui, Kleppa kahlasi syvällä ja Saiva tipsutteli nätisti rannan tuntumassa vatsakarvojen just ja just kastuessa. Veilakin kävi siinä pyörähtämässä jäljestämisen jälkeen. Oli todella paljon porukkaa paikalla, myös koiria, joten Saivakin sai hihnatuomion.

Allekirjoittaneella tosiaan päättyi maanantai-iltana kolmen vieraan koiran ulkoilutusputki, se veikin joka illasta 2½ - 3 tuntia, joten eilinen vapaailta oli tervetullut. Huomenna ajattelin viedä koiruuden pitkästä aikaa myös koirapuistoon, ei ollakaan sitten toukokuun käyty.

Tänään käytiin nätöharkoissa, jonka Koirakoulu Vietti järjesti. Tykkäsin tosi paljon ja voin suositella muillekin. Vetäjänä oli Sanna-Mari Runtti, joka tuli koirien kanssa mainiosti toimeen ja osasi katsoa noita näyttelyhommia sillä silmällä. Saivalla oli alussa liikaa virtaa; täysin oma vikani, kun ei ollut koko päivään päässyt kunnon lenkille. Kiskoi siis näyttelyhihnassa, mistä tuli heti palautetta, että koiran persaus menee ihan vinossa. Korjaantui onneksi, kun oli päässyt päästelemään pahimmat höyryt, kuten arvelinkin. Seisominen tuotti myös alussa suurta tuskaa, vaikka tänä aamuna seisoi niin hienosti kotona. Tämäkin parani, kun jankkasin seisotusta pienten koirien vuorolla. Hampaiden näyttäminen on Saivalle välillä hankalaa, minulle kyllä näyttää, mutta muille saattaa temppuilla. Likka ei ole vihainen tms., mutta saattaa vetäytyä pois. Tämän tiedostin ja vetäjäkin asian huomasi heti kättelyssä, joten niitä sitten katseltiin monesti, pidettiin taukoa ja katsottiin taas uudestaan. Näyttikin muutaman vetäytymiskerran jälkeen tosi hienosti hampaat! Ei ollut enää mitään ongelmaa.

Jäi tosi mukava tunne tunnin nätöilyn jälkeen. Vetäjä sanoi, että Saivan liike on tosi mukavaa katseltavaa ja hampaatkin näytti tosi hienosti alkukankeuden jälkeen, eikä pitäisi olla mitään ongelmaa sunnuntainakaan, kun vaan mennään paikalle tarpeeksi aikaisin ja juoksutan Saivaa tarpeeksi ennen kehää. Aivan kuten Oulaisten näyttelyssäkin tehtiin ja silloinhan likka ravasi kasvattajan vierellä oikein nätisti.

Jälkikirjoitus: Niin ja unohtui ihan! Vetäjä kehui Saivan käytöstä muiden koirien keskellä, hiphei! Ei ole treeniringin kova työ mennyt hukkaan.

Ei kommentteja: