maanantai 14. kesäkuuta 2010

Seurassa itälaikan, chihujen ja jyrsijöiden

Keskiviikosta sunnuntaihin oltiin Kainuussa reissussa. Emännällä oli nelijalkaisten vahtimishomma torstaina ja perjantaina muiden ollessa erämessuilla, huolehdin neljästä koirasta ja kahdesta gerbiilistä. Jyrsijöitä ei ainakaan tällä hetkellä kuulu porukoitten eläintarhaan, vaan nämä kaksi ovat sukulaistytön lemmikkejä. Päiviin mahtui siis paljon koirajuttuja sekä gerbiilien ulkoilutusta valvotuissa olosuhteissa. En ole aiemmin gerbuja päässytkään käsittelemään, tervetullut hoitohomma siis.

Leenu ja Liinu
Saivan viikkoon puolestaan kuului paljon ulkona oleskelua, chihujen kiusaamista ja Nitan yllyttämistä leikkiin. Piti Ninnukka-raukkaa jossain välissä nylkyttääkin, toinen meni ihan hämilleen eikä oikein tiennyt miten tuohon mustaan karvakasaan pitäisi tällä kertaa suhtautua. Muuten olivat nätisti keskenään ja Saiva sai jälleen luvan viettää aikaa myös Nitan ikiomalla alueella: häkissä. Pilvellä alkoi myös juoksut keskiviikkoiltana, joten taloudessa oli kaksi juoksuista narttua. Pilvi on erittäin taitava pääsemään eroon pöksyistään, onneksi ei antanut Saivalle oppituntia.

Kuvasta ei välity Pilven ärtynyt ilme tapahtuman johdosta
Herra oli myös meillä mukana, joten Saiva vietti myös herran vanhempien luona aikaa. Likalle oli ostettu pidempi narun"pätkä" (n. 30 m) ulos, joten siinä kului vallan mukavasti aika. Tapasipa typykkä myös paikallisen.. omalaatuisen persoonan, joka oli hitsin pelottava. Me ikkunasta katseltiin, että pitääkö mennä pelastamaan haukkuva koira, kun tämä henkilö pysähtyi pihan laitamille huitomaan ja huutelemaan, mutta ei sentäs. Saiva sai myös melkein napattua elämänsä ensimmäisen päästäisen.

Mökkeilemään ei päästy, torstai ja perjantai meni hoitohommissa ja lauantaina satoi koko päivän. Siis ihan koko päivän. Sunnuntaina grillattiin herran vanhempien luona, niin eipä siinä enää ehtinyt mökille. Eiköhän sitä sitten juhannuksena pääse likka taas laukkaamaan.

Emäntä sai vaivanpalkaksi erämessuilta koiralle nahkaisen monitoimihihnan BGB-lukoilla! Pituutta taitaa olla noin kaksi metriä, mikä riittää meille vallan mainiosti. Juuri tuollaisesta hihnasta onkin haaveiltu, mutta on ollut niin kallis, etten ole raskinut ostaa. Tulee siis tarpeeseen.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Iiih! Ihania gerbiileitä seikkailemassa keraamisessa ompussa! :) Gerbiilit ovat kyllä niin hauskoja vipeltäjiä. Ehkäpä meillekin vielä joskus niitä tulee.. :)

wind-up toy kirjoitti...

Ne oli kyllä vekkuleita. :) Nämä tapaukset olivat tosin arempia kuin arvelin gerbiilien olevan.. ruskea vilahti jatkuvasti piiloon omppuun, kun satuin liikahtamaan.

leila kirjoitti...

Hauskoja kuvia olit saanut gerbiileistä napattua! Sisko kasvattelee niitä, mutta itse ole enemmän rotta- ja hiirilahkoihin mieltynyt.

Saivalla kuuluu olleen taas mukava maalaisloma. :) Oletko muuten huomannut/tietoinen, että yksi Saivan sisaruksista asuu Kajaanissa (tai jossain siellä)?

wind-up toy kirjoitti...

Kuvien ottamisessa oli oma haasteensa. :)

Juu, olen tietoinen että Kuura-sisko asustaa Kajaanin lähettyvillä. Tarkoitus on ollut ehdottaa tapaamista, mutta se on vielä jäänyt. Ehkäpä nyt kesällä voisi yrittää järjestää.. Taidankin ehdottaa heti. ;)

leila kirjoitti...

Joo sillä mä kysyinkin, että jos on kiinnostusta tavata, kun siellä päin kuitenkin kuljette. :)