maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannus

Juhannus meni vallan hienosti. Torstai-iltana ehdittiin tapaamaan kaverini porokoiraa Reetua. Ukkelia nähtiin viimeksi kevättalvella, jolloin porkkis oli suurinpiirtein samankokoinen kuin Saiva, nyt oli jo kasvanut hyvän matkaa ohi. Arviolta jo kymmenisen senttiä Saivaa korkeampi. Iso, mutta oikein hieno nuori mies kerta kaikkiaan. Saivan takamus taisi vielä tuoksahtaa juoksujen jäljiltä, varhaisteinin käytöksestä päätellen, mikä vähän lievensi riekkumisintoa. Muuten menikin oikein mallikkaasti, riehuivat ja painiskelivat, mikäs sen mukavampaa.

Tuu leikkii!
Tää tyttö olikin tulinen tapaus

..tä?
Annetaan nyt sitten tasoitusta
Reetun omistajalta sain palautetta, että kotimatka oli haikea "eron" jälkeen. Herkutkaan eivät maistuneet ja piippailua kesti pitkän matkaa.

Perjantaina ja lauantaina mökkeiltiin eli näihin päiviin kuului paljon juoksemista ja sitä myötä myös lepäilyä.
Iloinen luoksetulo..

Pilvi päästi näinkin lähelle, kun lähestyi o i k e i n varovasti
Saiva myös kahlaili vatsakarvoihin saakka, muttei sen pidemmälle. Emännän uidessa seuraili rantaviivaa pitkin ja haukahti välillä mikäli kelluin tai sukelsin. Myös Nitaa piti aika ajoin kiusata, mutta näistäkään iloisista hetkistä ei ole kuvaa. Nita ei kyllä parhaimmillaan kuvissa olisikaan, kun karvanlähtö on juuri pahimmillaan ja ulkomuoto on hyvin resupekkamainen.
Sunnuntaina Saiva vietti monta tuntia herran vanhempien pihalla piiiitkässä narussa. Siinä oli oikein mukavaa katsella räkättejä ja muita kulkijoita.

Pääsi kerran karkaamaan ovesta lintujen perään ja herra jo arveli, että nyt se karkasi vähintään lähipuistoon asti ja sitä saa päivän huudella pois, mutta mepä päästiinkin Saivan kanssa näyttämään kuinka hienosti likka parhaimmillaan tottelee. Saikin sitten käyskennellä pihalla tovin vapaana, kunnes käskin takaisin sisälle, että pääsen jatkamaan ruokailua.

Täyttihän likka taas kuukausia männä viikolla, kokonaiset 10! Painoa on vajaa 13 kg ja korkeutta 43-44 cm, mikäli sain mitattua edes sinne päin. Kuvassa Saiva edustaa jalkapallon MM-kisojen kunniaksi yhden lempilelunsa kera. Likalla ei ole suosikkijoukkuetta; kaikki pallot voisi käydä hyvillä mielin puhkomassa!

Ei kommentteja: