perjantai 1. heinäkuuta 2016

Hakumme touko- ja kesäkuussa

Toukokuussa startattiin hakukausi, meillä se vähän venähti pitemmälle kuin oli tarkoitus erinäisten menojen ja sairastelujen takia, ja käyntiinkin on lähtenyt vähän takkuillen erinäisten muiden menojen yms. takia.

19.5.
Kauden startti. Hilpalle 5 maalimiestä, eka haamuna, ihan vaan varmuuden vuoksi. Koira tosin tiesi jo mitä tultiin tekemään, kun liivi laitettiin päälle, joten vähän turha homma oli, mutta eipä tuosta lie haittaakaan ollut. Loput oli sitten pimeinä ja viimeistä lukuunottamatta syvällä. Hyvin irtosi ja löyty. Viimeinen ei ollut ihan niin syvällä, mutta melko syvällä kumminkin, puron varressa. Puro varmaan jotenkin "imi" hajua ja koira kaarsi selvästi ohi. Hilpa teki laajan kaaren ja palasi keskilinjalle, jolloin kutsuin takasin luokse ja lähetin uudelleen, nyt hieman taaksepäin, jolloin koira lähti selvemmin kaartuvaa puroa kohti ja sieltäpä se ukkokin sitten löytyi. Ohjeistus oli, että tähän saa tulla suorapalkka, mutta ehtipä likka haukkumaan, joten antaa sitten haukkua! Hauskaa, miten se toisinaan hajun saadessaan haukahtaa kerran ja pinkaisee sitten oikeaan suuntaan.

Hilpa on kyllä syttyny tuohon hommaan, oli aivan intopinkeänä ja teki hienosti hommia. Sille pitäisi alkaa tehdä haastavampia piiloja, umppareita ja muuta, sekä välillä myös tyhjiä pistoja. Sekä ilmaisuun pituutta. Viime syksynä se meinasi mennä haistelemaan maalimiesten kasvoja, mutta nyt siitä ei onneksi ollut tietoakaan ja etäisyys ilmaisun aikana oli kuulemma hyvä.

Saivalle loppuun yksi maalimies. Lähetin sen mielestäni ihan asiallisesti oikeaan suuntaan, mutta rouva kaarsi voimakkaasti eteenpäin, sai kuitenkin hajun ja päästi sarjan haukahduksia (!) ja pinkaisi syömään maalimiehen jemmaamia lihapullia. Hauskaa oli muorilla - ja se on pääasia.

9.6.
Hilpalle 5 maalimiestä ja yks tyhjä! Ei oo aiemmin tehty tyhjiä, joskus pitänyt lähettää uudelleen pistolle, mutta tarkoituksellisia tyhjiä ei oo tehty. Nyt tehtiin toka pisto tyhjäksi, hyvin irtosi, hyvin eteni ja kulki ja hyvin tuli pois kutsusta. Maalimiehet löytyi hyvin, porukassa on yksi uusi treenaaja ja Hip hieman epäröi aloittaa hänelle haukkua ekalla kerralla, oli joutunut vähän usuttamaan ja palkannut sitten haukun aloituksesta. Vikalle pistolle oli sama uusi maalimies ja sitten Hilpa haukkuikin ihan kivasti. Pitäisi tässä joskus vierailla naapuripitäjän porukassa, niin olisi kaikki uusia tyyppejä Hilpalle.

Muuten ihan kivasti, mutta. Hilpalla on sitten näköjään pakkomielle nähdä maalimiehen kasvot. Oli nyt survoutunut makaavan maalimiehen luo käden ja maanpinnan välistä tsekkaamaan kasvoja ja toisen kohdalla oli huppu ahdistanut, ja pitänyt käydä sitä tökkäämässä. Nyt sille pitää ottaa mahdollisimman paljon erilaisia piiloja eri asennoissa. Samoin miun pitää nyt alkaa käyskentelemään maalimiehen lähistöllä löydön jälkeen, koska koiralla on vaikeuksia jatkaa haukkua, kun minä tulen tarpeeksi lähelle. Mut treenataan, treenataan! On meillä kuitenkin kivaa!

Saivalle yks maalimies, oli vähän jänskässä paikkaa. Hirveällä tohinalla lähti ja nopsasti löytyikin, mutta pirskatti, kun oli hassusti sijoittunut. Oli kuulemma kierrellyt ja etsinyt sopivaa haukkupaikkaa. Hassu mummeli.

30.6.
Kuuma päivä, 4 maalimiestä Hilpalle. Teemana ilmaisu edellisen kerran ongelmien takia. Ihan kevyt blokkaus ja kielto "ä-ää" jos meinasi ryysiä naamaa haistelemaan, ekoilla kerroilla olikin yrittänyt, mutta aika äkkiä näyttää hiffaavan mistä on kyse. Nythän maalihenkilöillä oli huppua ja hyttyshattua yms. päässä, osa istui, osa makasi, ja samalla mallilla jatketaan. Haukkua H alkaa pätkiä, kun mie lähestyn, tätä harjoiteltiin kanssa ja tullaan harjoittelemaan lisää. Ekalla maalimiehellä sai palkan, kun pääsin koiran vierelle, tokalla ja kolmannella kiertelin vähän aikaa koiran ja maalimiehen ympärillä ennen kuin annoin luvan palkata. Vika sitten oli iisimpi: sai palkan hyvästä haukkusarjasta ja maalimies toi koiran takaisin keskilinjalle. Tuotahan on tosi vähän tehty, aattelin, että jos nyt välillä kokeiltais, niin tulisko se maalimies vieläkin tärkeämmäksi.

Saivalle yksi peruspisto, muorilla oli kivaa!

Ei kommentteja: