tiistai 24. toukokuuta 2016

Hankintoja kylpylästä ja muualtakin

Saikkonen pääsi toistamiseen uimaan kylpylään, kun järjestin Pohjois-Savon lappalaiskoirille tutustumiskäynnin Aaltotassuun viime perjantaille. Kiinnostus oli suurta, mutta valitettavasti aikataulut ei aina ihan kaikille sovi, joten loppujen lopuksi tutustumaan lähti 7 koirakkoa. Itse käynnistä tulee myöhemmin vähän näkyvämpää juttua, joten ei siitä sen enempää.

Saivalla meni tosi kivasti, kyllä sen kaverina pitää uittajan olla altaassa, mutta nyt sen sai jo pariin kertaan laskeutumaan rampilta ihan itse veteen. Se myös ui pitkiä matkoja ilman, että uittaja oli ihan vieressä. Aika mainiota!

Meillä oli kylpylässä pitkä päivä, mutta kiusasin yrittäjäraukkaa vielä illan päätteeksi valkkaamalla myymälän puolelta likoille "kylpypyyhkeet". Miehän pesen koirat 1-2 kertaa vuodessa, jo ihan äitini allergian takia (likainen koira niiskututtaa huomattavasti helpommin, kuin puhdas. Puhdas lapinkoira ei oireita aiheuta lainkaan). En ole kuitenkaan kylpypyyhkeitä kokenut mitenkään välttämättömänä, ja olen ajatellut, että teen sellaiset itse vanhoista pyyhkeistä, jos tuntuu tarvetta olevan.

Aaltotassun myymälässä oli kuitenkin kivoja käsityönä tehtyjä pyyhemantteleita, joiden hinta oli saman verran kuin eläintarvikemyymälöiden tuotteilla. Ne oli myös paljon siistimmät, kuin mihin itse olisin koskaan ompelukoneineni pystynyt. Suurin syy niiden ostoon oli kuitenkin se, että välillä lämpiminä päivinä olisi kiva tarjota jotain viilennystä koirille. Jääpalojen syönti on yksi hyvä, samoin kylmäkallet ohuen alustan alle piilotettuina, mutta varsin rajoitetun pakastintilan takia jääpalamuottien ja kylmäkallejen pitkäaikaissäilytys on ärsyttävää. Harkitsin myös viilentävän alustan ostamista, mutta nekin ovat aika hinnoissaan. Joten ajattelin, että jospa näillä pyyhemantteleilla saisin edes hetkeksi viilennystä turilaille vaikkapa treenien jälkeen. Eli pyyhkeen kastelu märäksi kylmällä vedellä, rutistetaan niin, ettei valu vettä, ja heitetään koiran niskaan. Tätä voi tehostaa laittamalla märkä pyyhe hetkeksi pakastimeen (se pitää vielä testata). Mitenkään järjettömän pitkäaikainen apu tuo ei ole, mutta hetkellinen viilennys kumminkin!



Tänään sitten saapui postissa ohjatun noudon kapula - ei, en ole aiemmin omistanut ihan oikeaa kapulaa. Sekä parit dummyt elikkä kotoisammin damit.


2 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Mullahan on ollut vuosia ne omatekoiset froteepyyhe-takit koirille kuivattelukäyttöön ja olleet aivan superkäytönnölliset! Viilennykseenkin niitä silloin joskus ajattelin, mutta ei ole tullut sitten tarvetta/mahdollisuutta. Eilen Mestan hakukokeessa päätin testata, että mitenhän ne toimis viilentäjänä. Ennen maastoja upotin takin (tosi)kylmään hiekkamontun veteen, laitoin vettävaluvana muovipussiin (ja vielä toiseenkin, kun tuli ekasta läpi), siitä reilun parin tunnin päästä puristin valuvat vedet pois ja laitoin Mestalle ennen sen hakurataa. Takki oli aivan kylmä edelleen. Haun jälkeen laitoin takin Mestalle autoon ja se oli sillä noin tunnin. Mestan turkki oli ihan kylmä takin alta (lyhytkarvainen koira ois ehkä jo ollut vähän kylmissään...) ja takki itse (siellä muovipussissa) oli kylmä vielä parin tunnin päästä kotonakin...

wind-up toy kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Ja näppärä tosiaan tekee tommoset itsekin, itse oon vähemmän näppärä, vaikka yritänkin kehittyä sillä saralla. :)