maanantai 18. marraskuuta 2013

Auringonnousun metsästystä

Aamu valkeni pitkästä aikaa kuulaana, joten koirille äkkiä valjaat päälle ja ulos. Nyt halutaan kuvata auringonnousu! Lähdettiin kohti tuttuja lenkkimaastoja tavoitteena löytää taivaanrannan kuvailuun sopiva paikka, mutta parkkipaikan läpi kulkiessamme manasin itseäni. Yksi torkku liikaa, tulisi kiirus.

Kohta jo pilkistää
Oltaisiin toki voitu jäädä tähän odottamaan, että mollukka ilmestyisi horisonttiin, mutta halusin jotain hieman enemmän, joten metsään ja ylös, ylös, ylös tiemme vei. Mutta ei, liikaa puita, liikaa metsää. Vilkaisu puiden latvoihin ja varmistus siitä, että peli oli menetetty.


Tiheää kasvustoa ja uneliaisuuttani manaten päätin sitten hiljentää tahtia ja nautiskella rauhallisesta aamusta. Yksi sauvakävelijä tuli vastaan ylittäessämme pururadan ja yksi valkoinen jänes aiheutti koirissa ilakointia, mutta muuten saatiin kuljeksia ihan keskenämme.
Eino ja muut edeltävät tuulenpuuskat (kieltäydyn kutsumasta eilistä tuuleskelua myrskyksi), rajoittivat etenemistahtia. Periksi olivat antaneet niin kelot kuin elävätkin puut, jotkut olivat katkenneet juuresta, jotkut olivat luopuneet vain latvoistaan, olipa pari kaatunut ihan juuriaan myöten maan antaessa periksi aiemmin kuin itse puu.




Pururadallakin pötkötteli yksi piuhat mukanaan kiskonut puu
Tiheässä kuusikossa ei oikein pärjää mun kuvausvälineistöllä, mutta tässä kuitenkin todistusaineistoa että koiratkin oli mukana.



Edelleen hieman katkerana menetetystä auringonnoususta räppäsin kuitenkin jonkun maisemakuvan. Näin.


Niin ja meillähän oli oikein sosiaalinen viikonloppu. Perjantaina käytiin kimppalenkillä Raijan ja Surkun kanssa, mutta kuvia ei ole taaskaan koska satoi tiskirätin kokoisia lumihiutaleita. Lauantaina sitten kävi kummityttö vanhempineen pyörähtämässä kylässä, ja samaisena iltana tuli sitten yökylään asti Kainuun porukkaa, elikkä Pilvi ja Minni. Sunnuntaina tapasimme myös uuden kaverin, 4kk ikäisen porokoiranartun, mutta keli oli taas niin kurja, ettei ko. tuttavuudesta ole nyt tähän palaan kuvatuksi. Muutama päivä nyt tässä kämpillä hiljaiseloa ja sitten köröttelemme taas Kemiin.

Leikittäisiinkö? - kysyy Hiippa
Minni
Pilvi-palleroinen

Ei kommentteja: