tiistai 8. lokakuuta 2013

Syyserkkari

Sunnuntaina oli Hilpan ensiesiintyminen näyttelykehässä, vaikkakin kyseessä oli toki vain (pikku)pentuluokka. Olen omistanut lapinkoiran jo yli neljän vuoden ajan, mutta kertaakaan en oo vielä päätynyt erikoisnäyttelyyn asti, joten nyt kun sellainen järjestettiin entisessä kotikaupungissa Oulussa, niin tietysti sinne lähdettiin. Saivaa en missikisoihin ilmoittanut alunperin epävarman terveystilanteen takia, mikä ei sitten loppupeleissä olisikaan muodostunut esteeksi, mutta parempi näin: likka ei ole tainnut koskaan aiemmin olla yhtä karvaton.

Hipsuttimella meinaa olla vähän pöhinäkausi päällä ja aluksi se näyttelypaikalla Nallikarissa puhisikin muille koirille. Rauhoittui se kuitenkin aikansa pöllöiltyään - hyvä niin. Itse esiintyminen meni nätisti, ei edes hyppinyt ja pomppinut vallattomasti ja seistä pönöttikin tuon ikäiseksi varsin kiitettävästi. Ilmeisesti tuomarina toiminut Aila Lehmussaari olisi tykänny enemmän sivulta esittämisestä, mutta itse olen opettanut Hilpan seisomaan vapaasti, vaikka sillä ei häntä selällä pysykään. Narttupentuja oli paljon, joten ei ollut yllätys että Hilpa käteltiin heti alkajaisiksi ulos kehästä. Sepä ei meitä haittaa, arvostelu oli penskan näköinen ja penska käyttäytyi nätisti, joten meillä oli kyllä voittajafiilis.

Tässäpä Piipan arvostelu ja muutama kuva:
"Pieni ja kevyt. Mittasuhteiltaan oikea. Vielä kovin kevytkuonoinen pää. Kokonaisuuteen hyvä raajaluusto. Kulmaukset ok. Liikkuu keveästi. Luonne miellyttävä."

Kuva: Mariella H.
Kuva: Mariella H.
Kuva: Elina S.
Hilpan sisko Nalle ja veli Väpä kävivät siis myös kehässä, ja Nalle käteltiin myös alkajaisiksi pihalle, mutta Väpsykkä sijoittui pienten urospentujen kakkoseksi. Hieno poitsu! Tässä molemmista Mariellan ottamat kuvat.

Nalle
Väpä
Mukavaa oli olla pitkästä aikaa näyttelyhulinoissa mukana, tuttujen tapaaminen on aina yhtä mukavaa. Seuraavan kerran meidät löytää näyttelystä todennäköisesti tammikuun jalostuspäiviltä. Mutta mitä muuta meidän pidennetyllä viikonloppureissulla tapahtui? - siitä lisää tuonnempana.

Ei kommentteja: