perjantai 23. syyskuuta 2011

10 suosikkirotua

Karvahelvetissä oli kiva haaste eli lyhykäisyydessään olisi tarkoitus listata kymmenen omaa lempparirotua ja vähän kertoilla, että miksi juuri kyseiset rodut. En nyt haasta ketään tähän, mutta vinkatkaa ihmeessä jos joku lukijoista innostuu moisen listauksen tekemään.

Omat suosikkini ovat seuraavat, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Suomenlapinkoira

Suomenlapinkoirassa nyt vain on kaikki mitä koirasta haen. Se miellyttää mun silmää olemalla pystykorvainen, normaalikuonoinen, liioittelematon jne. Plus se nallemainen olemus, lempeä ilme ja monimuotoisuus. Myös luonne miellyttää, ne osaavat rauhoittua, mutta niistä löytyy myös energiaa. Ne ovat melko tottelevaisia, mutta kuitenkin sen verran itsenäisiä ja oman tahdon omaavia, etteivät ole aivan lapasia. Myös kotimaisuus ja laphalaisuus on aika tosi jees juttu.

2. Lapinporokoira

Porkkiksissa pätee melkolailla samat perusteet kuin lapinkoirassakin. Sitä jotain siitä vain puuttui, minkä valkkasin koirakseni ennemmin pörröisen version, mutta porokoira on kuitenkin sellainen kaveri, että voisin joskus tulevaisuudessa itselleni moisen ottaa.

3. Itäsiperianlaika


Kaunis koira ja luonne täysi kymppi. Jos metsästäisin niin itälaikan ottaisin ehdottomasti, mutta koska en metsästä niin en voi laikaa hommata. Onneksi kotosalla on yksi Ninnukkainen - mikä ei toki vaikuta siihen, että rotu on top10:ssäni.

4. Siperianhusky

Kuva
Jälleen yksinkertaisesti kaunis koira. Jos asuisin maalla ja minulla olisi paljon tilaa ja energiaa, niin ottaisin lauman huskeja ja niitä juoksuttaisin päivät pitkät. Siis JOS. Nyt tyydyn ihailemaan kauempaa. Upeita koiria. Alkukantaisuus on näköjään meikäläisen valinnoissa avainasemassa.

5. Japaninpystykorva

Kuva
Japaninpystykorvat on jotenkin hellyjä. Joskus tulevaisuudessa jos/kun pikkukoiran haluan niin japsi olisi varmaan potentiaalisin vaihtoehto. Yhtään en kyllä tunne, mutta luonteesta olen kyllä kuullut hyvää.

6. Beagle

Kuva
Beagle on joskus ollut meillä kotona. Heta-raukasta jouduttiin luopumaan, kun se aiheutti äidilleni niin pahoja allergia- ja astmaoireita. Heta sai uuden kodin tuttavapiiristä, mutta jäi valitettavasti melko nuorella iällä liikenteen uhriksi jänismetällä ollessaan. Baageli on varmaan ainoa luppakorvainen koira, jolla on ikuisesti paikka sydämessäni. Kattokaa ny tota pentukuvaakin! Kävin joku vuosi sitten katsomassa beaglepentuja, ettekä voi uskoa kuinka vaikea oli vastustaa kun peräti neljätoista (14) tuommoista juoksi vastaan! Heta oli muistini mukaan maailman lempein koira, joka syttyi kuitenkin jänisjahdissa.

7. Eurasier

Kuva
Ulkomuotonsa ansiosta tämä rotu kiinnostaa kovasti. Joskus olen tätäkin harkinnut itelleni, mutta jäi sitten siihen, kun en eurasiereita tunne.

8. Basenji

Kuva
Basenji on semmoinen rotu, johon ajatuksissani palaan tasaisin väliajoin. Kuuluu kategoriaan ikuinen haave, mutta ei kovan riistaviettinsä takia varmaan koskaan päädy meidän talouteen saakka asumaan. Joku tässä ruttuotsassa viehättää kovasti.

9. Bretoni

Kuva
Otetaas loppumetreillä vielä yllätysveto. Vilkas ja iloinen bretoni. En koskaan aiemmin ole tämmöisestä edes haaveillut, mutta eräässä työharjoittelupaikassani oli hoidokkina pari tämmöistä ja luonne oli niin loistava, että pääskööt nyt suosikkilistalleni.

10. Saluki

Kuva
Jos vinttareista pitäisi joku valita niin se olisi ehdottomasti saluki. Salukia huokailen myös aika ajoin, mutta toisaalta taas ei ole ihan mun juttu. Kaunis koira silti.

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hiphei, tämä oli hauska, pitihän se listata sitten! Seiskan jälkeen miulla meinasi tyssätä mielikuvitus ihan kokonaan, mutta tulihan se kymmenen suora sitten täyteen. Jonkin verran yhtäläisyyksiä näkyy kuonosuorassa. :)

Millan kirjoitti...

Eurasier kiinnostaa minuakin ja kovasti olen kehuja sen luonteesta kuullut. Jos olisin nuorempi ja terveempi, niin ehkä ... :)

Minna-Mari kirjoitti...

Miepä tein aikanikuluksi kanssa listan. :)

-MM

wind-up toy kirjoitti...

Kiva kun haasteeseen on tartuttu! Kävinkin kurkkimassa top-listaukset. :)