lauantai 13. elokuuta 2016

Rally-tokovalmennus

Kuopiolainen lapinporokoiraharrastaja järjesti rally-tokovalmennuksen lappalaiskoirille ja sinnehän minä toki likkojen kanssa tänään suuntasin. Ollaan pikkuhiljaa opeteltu itsekseen alokasluokan kylttejä, joten tässä tarjoutui oiva sauma katsastaa oonko tehnyt oikein ja saada hieman vinkkiä pariin takkuavaan liikkeeseen.


Saivalle paikallaan pysyminen on hankalaa. Parilla kyltillä ohjaajan pitää kävellä koiran ympäri koiran pysyessä aloillaan, mutta Saiva meinaa kääntyä mukana siinä vaiheessa, kun katoan sen selän taakse. Tähän saatiin hyvä ohje, samoin saksalaiseen käännökseen, josta en ollut aivan varma kuinka lähtisin sitä opettamaan. Eteentulon ja liikkeestä maahanmenon vahvistamista se tarvitsee vielä myös. Saivalla on hyvä ja vahva seuruu, mistä se sai kehuja, ja sen voimalla selviää aika monesta liikkeestä kunniakkaasti.

Hilpa sai myös ohjeet saksalaiseen käännökseen. Hips on varsin energinen ja pomppivainen koira, mikä on sen vahvuus ja heikkous, mutta pomppiminen vähentynee, kun alan enemmän ketjuttamaan liikkeitä ja palkkaa ei tipu niin tiheästi. Hilpan bravuuri on yleensä ollut liikkeestä maahan, mutta nyt se ei tehnyt sitä ilman käsiapua, joten vahvistamista tarvitsee sekin siihen. Paikallaan pysyminen on sillä parempi kuin Saivalla, mutta vahvistusta sille siihen myös kumminkin.

Lopputulemaksi aika kisavalmiita koirulaisia olisi siinä kaksin kappalein. Takapään käyttö voisi molemmilla olla parempaa, mutta sen asian kohentaminen onkin meillä ohjelmassa jo muutenkin, joten eiköhän sekin sieltä tule. Ja emäntä opettelee käsittelemään hihnaa, se se vasta hankalaa onkin - oikeasti (kertaakaan hihnaan ei tullut vetoa, se vain oli niin lyhyellä ettei roikkunut, koska inhoan tiellä roikalehtavia hihnoja)! Höh, ehkä tässä joutuu joskus matalankynnyksen kisat korkkaamaan rally-tokon saralla.

Kaikki treenauskuvat: Minna Keinänen.

Ei kommentteja: