torstai 9. heinäkuuta 2015

Jokaiselle jotakin

Oikein tuhlausviikko ollut, hyh ja hui. Tein tilauksen Petenkoiratarvikkeelle, sieltä saapui Hilpalle uusi kongi, sellainen musta extreme-versio, koska punainen normiversio (karvakuorrutteella) näyttää tältä.


Uudesta mustasta ei ole kuvaa, koska joku vieritti sen syvälle sängyn alle, enkä jaksanut sitä sieltä noukkia. Melkoinen termiitti tuo eläin, Saivan yli viisi vuotta vanha kongi on paaaaljon paremman näköinen.

Saivalle sitten tilasin tällaisen pitkällisen harkinnan, tutkimisen ja pähkäilyn jälkeen. Kiitos vaan keskustelukumppanille kuuntelusta ja yhteisistä tuumailutuokioista.


Elikkä Back on Track -verkkoloimi. Keväällä sattuneen haverin jälkeen aloin miettiä loimen hankkimista, kun ortopedikin sitä suositteli. Saivalla tasaisin väliajoin selkä jumittuu ja vaikka saan sen hieromalla auki, niin olisihan se mukava, että saisi vähän ennaltaehkäisyä asiaan. Nyt, kun loimet sitten olivat tarjouksessa ja lomarahatkin sopivasti tuli, niin otin ja tilasin. Katsotaan millaista hyötyä loimesta on, väittävät ainakin, että tekisi lihaksille ja jopa nivelille hyvää. Ajetaan loimi ohjeiden mukaan sisään (2-3 päivää totuttelua eli max. 4 tuntia loimi päällä, sen jälkeen mieluiten 20 päivää loimi vähintään 8 tuntia päällä), sen jälkeen ajattelin pitää loimea aina raskaamman liikunnan jälkeen ainakin. Eikä tuota loimesta toki haittaa ole Hilpallekaan, jos sen kanssa joskus pääsisi sinne agikursseille asti..

Ja itselleni hain tänään sitten uuden pokkarin, josta en tonttu hoksannu ottaa kuvaa. Tässä kuitenkin linkki, jos jotakuta kiinnostaa tarkemmat speksit, miun pokkari tosin on sievän punainen. Entiselle pikkukameralle kun kävi näin.


Tähän asti mulla on aina ollu Canoneita, mutta tämä uusi tulokas on sitten Nikon Coolpix S9600. Hakusessa oli max 150 euron kakkoskamera, sillä olen kokenut pokkarin omistamisen mielekkääksi tuon raskaan järkkärin rinnalla, mutta sellaiseen en halua suuria summia sijoittaa. Tällainen sitten löytyi alesta vähän päälle satasella ja pikaisen testikäytön jälkeen luulen sen täyttävän edeltäjänsä paikan varsin hyvin. Löytyy sen verran asetuksia, että pystyy vähän parantamaan automaatin tekemiä virheitä. Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu uutukaisella.



Lähimetsää, asetuksena "pehmeä"
 Makrokuvauksen testikohteeksi joutui perhonen ja hentoinen vanamo.



Kotipihassa käy vilinä, kun kukkaset houkuttelee pölyttäjiä paikalle. Vähän amppareita ja kimalaisia on näkynytkin, mutta tänään oli ruuhkaa. Saiva törkyturpa poseeraa.


3 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Mulla meni kamerasta salama rikki, en ole vielä edes jaksanut selvittää, että voiko sitä korjata ja jos voi, niin maksaako paljon, ja jos maksaa tai ei voi korjata, pitäiskö ehkä ostaa uus kamera. Menee tuo kai vielä hetken...

Terhi kirjoitti...

Pikkukamera järkkärin rinnalla on kyllä ihan ehdoton, kun ihan joka paikkaan tuota järkkäriä ei jaksa eikä viitsi raahata. Pokkari kun kulkee kätsysti taskunpohjalla.

Kännykässäkin on toki kamera. Mutta ainakin tuossa omassa Lumiassani se on ihan luvattoman surkea. Toisaalta kännykkäkamera on kuitenkin se, joka on aina mukana...

wind-up toy kirjoitti...

Aliel: Ääh, joskus tuollaiset viat tulee kallimmaksi korjuuttaa. Riippuu toki kamerasta, jos se on joku halvahko pokkari, niin todennäköisesti on jo sama ostaa uusi kuin korjata vanha.

Terhi: Miunkin kännykässä on surkea kamera, mutta kyllä sillä silloin tällöin tulee kuvia otettua, juurikin siitä syystä, että se ainakin on AINA mukana. Mutta josko tuon pokkarin ansiosta kulkisi säädyllisempiä kuvia ottava vekotin aina mukana, kännyräpsyt on niin.. räpsyjä. ;)