sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Liikuntahaaste

Törmäsin joskus kauan sitten jossain blogissa haasteeseen, jonka tarkoituksena oli viikon ajalta kerätä ylös koiran lenkit (kesto, matka, liikunnan muoto). Silloin en omistanut älypuhelinta ja kartan kanssa matkan laskeminen tuntui turhan työläältä, joten jätin asian sikseen. Nyt, kun olen omistanut älyluurin parin kuukauden verran, niin muistin haasteen yhtäkkiä ja latasin Sports Trackerin, jotta saan meidän liikkumiset tallennettua. Haasteeseen halusin tarttua ihan oman mielenkiinnon vuoksi, joskin tällä hetkellä myöhäissyksyn pimeys rajoittaa varsinkin koirien vapaana juoksuttamista, mutta myös iltapäivien lenkkien pituutta yleisestikin. Kenties keväällä, päivien pidetessä, voisin haastaa itseni tähän uudelleen.

Kirjasin siis ylös päiväkohtaiset lenkit, kuinka pitkiä ne olivat ja kauanko kestivät. Lenkit ovat hihnalenkkejä ellei toisin mainita. Iltapissatukset ovat meillä 5-15 minuutin mittaisia laahustushetkiä, joten niitä en kirjaa ylös. Näiden lisäksi itse saan liikuntaa vielä työmatkojen muodossa, arkipäivisin noin 9 km pyöräilyä.

Sunnuntai
Aamu: 1 h 30 min. Kilometrejä ilmoitti 3,85, mutta luuriin tallentunut kartta näytti aloituspisteeksi aivan muuta kuin kämppäni, joten oikeampi kilometrimäärä lienee 4 km tai vähän yli. Metsälenkki, Hilpa kokoajan irti.
Iltapäivä: Yksi tunti. 3,20 km. Pyöräteitä ja metsäpolkuja puolet ja puolet, Hilpa metsäosuudella irti. Lukuisia pysähdyksiä, kun koirat telmivät lumessa. Myös irtokoiran hätistelytuokio (arviolta 5 min).

Maanantai
Aamu: 44 min. 3,13 km.
Iltapäivä: 54 min. 3,76 km.

 Tiistai
Aamu: 51 min. 3,8 km.
Iltapäivä: 28 min. 1,93 km. Hilpa on ainoa, jota huvittaa kävellä vesisateessa, varsinkin likomärät hanskat kädessä.

Keskiviikko
Aamu: 42 min. 3,02 km.
Iltapäivä: 31 min. 2,33 km. Tein ylitöitä ja sitten tuli porukat kylään. Korvaukseksi käytiin pikkuisen pidempi iltapissatuslenkki, mutta en muistanut laittaa Trackeria päälle.

Torstai
Aamu: 46 min. 3,20 km
Iltapäivä: 54 min. 3,77 km. Sekä nujuamistuokio ulkona.

Perjantai
Aamu: 27 min. 1,81 km. Miulla on tapana käyttää likat kerran tai pari viikkoon koirapuistossa arkiaamuna päästelemässä höyryjä ja nyt perjantai oli se päivä. Puistossa kuuhailtiin jotakuinkin 20-25 min, tämä aika siis tuon kävelyn päälle.
Iltapäivä: 1 h 5 min. 3,28. Metsässä 42 min, loppu pyöräteitä. Hilpa metsässä irti.

Lauantai
Aamu: 1 h 43 min. 5,56 km. Metsälenkki, Hilpa irti noin 1 h 15 min, Saiva irti satunnaisesti pieniä pätkiä (sillä on vouhotuskausi).
Iltapäivä: 1 h 45 min. 7,71 km. Lenkki metsäteillä Oilin ja Raijan kanssa, Hilpa koko matkan irti.


Poden joskus huonoa omaatuntoa koirien lenkityksistä, mutta pienen gallupin jälkeen olen ehkä kuitenkin sitä mieltä, että kuulun siihen keskikastiin. Eli huonomminkin voisi olla. Tyytyväisiltä nuo otukset ainakin vaikuttaa, kun saavat muutakin aktivointia kuin vain lenkit.

Kuvituskuvina FB-haasteeseen etsimäni viisi (krhm.. seitsemän) lempikuvaa koiristani.

4 kommenttia:

Maalela kirjoitti...

Ai kamalaa, en ehkä kehtais ite trackata viikon ajalta koirien ulkoilutuksia x_x Toisaalta sen vois ajatella niin, että niille voiski tulla liikunnallisempi viikko kyttäämisen myötä :´D Koiraparat x_x

Terhi kirjoitti...

Mäkin käytän sports trackeria. Musta on kiva seurata itsekin kilometreja sekä oppia samalla miten pitkiä nämä mun eri reitit on joita kiertelen.

Viikon lopussa on aina hauska katsoa viikkoyhteenveto ja huomata että on tullut käveltyä aika pitkä matka :)

wind-up toy kirjoitti...

Voi Maalela, minusta tää oli aika hauskaa, mutta tarkastelu aiheutti kyllä noina parina iltapäivänä itsensä ruoskintaa, kun jäi iltapäivälenkki niin lyhkäiseksi. :D

Terhi, sanopa muuta! Mie oon lisäksi aivan onneton arvioimaan matkoja, joten en yhtään osaa heittää miten pikästi on tullut käveltyä, jos joku sattuu kysymään.

Maalela kirjoitti...

Minähän oon träkänny niitä vetolenkkejä (tai pyörän vierellä juoksuttamista) enempi ja vähempi, on niitä speksejä mukava seurailla kyllä 8) Hyvältähän tuo teijän lenkkeily näyttää! :P