perjantai 26. huhtikuuta 2013

Talvikyläläisiä (pentukuva-varoitus!)

Oulun reissun kohokohta oli toimia kätilönä Talvikylän kennelin ensimmäiselle pentueelle eli Saivan Salli-ystävän vauvoille.

Heti synnytyksen jälkeen.
Sallin lämmöt putosivat 24. päivä päivällä ja yöksi Emma viritti itselleen pedin pentuhuoneelle. Itse havahduin hereille noin parin tunnin välein (uneksittuani mm. Sallin synnyttämistä hamstereista!) ja hiippailin kurkkaamaan, joko jotain tapahtuu. Kuudelta aamulla (25. pvä) Emma kävi hihkaisemassa, että nyt tapahtuu jotain. Sikiövedet menivät kuuden-seitsemän aikaan ja sitten taas odotutti. Emma joutui lähtemään käymään töissä ja mie jäin vahtiin. Puoliyhdeksän aikaan Salli ponnisti muutaman kerran, mutta rauhoittui sitten. Seuraavia ponnistuksia saikin odotella hyvän tovin ja ensikertalaista kätilöä tuppasi jännittämään, että meneekö kaikki hyvin. Emma ehti palata töistä ennen kuin ensimmäinen pentu syntyi tasan kymmeneltä. Synnytys meni loppujen lopuksi oppikirjan mukaan: pitkän avautumisvaiheen jälkeen neljä ekaa pentua tupsahtivat maailmaan tiiviiseen tahtiin, sitten emä piti hengähdystauon ennen kuin pusersi maailmaan iiison pojan, jonka vanavedessä pullahti pahnanpohjimmainen klo 11.58. Parissa tunnissa varsinainen synnytys oli siis ohi.

Ensimmäisenä syntynyt ainoa riistanvärinen tyttö. "Riistatyttö."

Pentu numero 2, riistanvärinen poika, jolla paljon valkoista, mutta sävyltään tummin. "Ykköspoika."

Kolmantena tuli riistapoika, jolla kaikista vähiten valkoista. "Tummapoika."

Neljäs pentu on kermanvärinen tyttö. Isoin tytöistä. "Kermatyttö."

Viidentenä syntyi suuri riistapoika, jonka eteen Salli sai tehdä ison työn. "Mörssäri."

Ja viimeisenä pikkuruinen kermatyttö, joka Mörssärin jälkeen tuli maailmaan kuin itsestään. Tummempi kerma kuin isosiskonsa, tällä myös kranssi sekä läsi. "Rääpäle."

Vähän myöhemmin kuvasin kunnolla kuivuneita pentuja emänsä vierellä. Olkaatten hyvät.

Riistatyttö ja Rääpäleen tassu

Takaa eteen: Tummapoika, Riistatyttö ja Mörssäri

Riistatyttö

Ykköspoika

Ykköspoika äiskän tassulla

Maitobaari auki!

Kermatytöt (ja Ykköspoika)

Tummapoika

Ruoka-aikaan on oltu kotona

Hiukan pieni tassu ♥

Kermojen koko- ja sävyero

Seesteinen äityli

Kermatytöt ja Mörssäri

3 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Aika ihania!

Olen itsekin kerran ollut mukana koiran synnytyksessä ja oli hieno kokemus, vaikka olin tosin hieman huono synnytysvahti, kun ensimmäinen syntyi mun huomaamatta olohuoneen toiselle sohvalle parin metrin päähän siitä sohvasta, jossa itse katsoin tv:tä... Mutta sitten vaan kannettiin pentu petiin ja emä tuli mukana jatkamaan puuhiaan sinne. :)

Nina kirjoitti...

Voi tsiisus, varoituksesta huolimatta luin, ja nyt pyörin kaameissa pentutuskissa täällä. :D Toista koiraa ei tähän elämäntilanteeseen tietenkään voi ottaa ja sekös heittää löylyä kuumeiseen kiukaaseen! Ihania 'marsuja' kerrassaan.

wind-up toy kirjoitti...

Yllättävän salakavalasti noi pennut maailmaan tupsahtaa, ainakin kun vertaa siihen dramatiikkaan mikä on ihmislapsen synnytyksessä. Mutta oli varsin kiva kokemus, eka koiran synnytys jossa olin mukana.

Niina, pentukuume on salakavala (ja sitkeä!) tauti. ;) Arvaa vaan kuumeiluttaisiko itteä.