tiistai 9. huhtikuuta 2013

Sukulaiskuulumisia ja ruokajuttuja

Tiheä on postaustahti, mutta olkoot. Eilen jutustelin Saivan kasvattajan kanssa ja tuli puhetta ruokinnasta. Saiva on nyt useamman viikon ajan syönyt Purizon-merkkistä ruokaa, joka on kanapohjainen melko lihaisa kuivamuona. Aiemmin Saiks on syönyt pidemmän aikaa lammas- tai lohipohjaisia nappuloita. Kerroin kasvattajalle, että näyttäisi siltä ettei kanapohjainen ruoka likalle sovi: sen jätöksissä olisi toivomisen varaa, kun aiemmin tuotokset olivat suoraan kuin oppikirjasta. Ero ei ole iso, mutta sen huomaa kuitenkin. Muita oireita ei ole ja Saiva on voinut ihan hyvin syödä broileria Brit Caren lisukkeena, sekä myös treeninameina, joten yliherkkyys on sinänsä aika lievä. Ruoka menee silti vaihtoon.

Kasvattaja sitten kertoili, että ilmeisesti myös toinen Saivan veljistä on yliherkkä kanalle ja samoin molemmat siskot. Kuuralla on jo pidemmän aikaa epäilty ruoka-aineallergiaa ja kana taitaa olla se, mikä Kuurallakin oireet aiheuttaa. Siskolikan omistaja kirjoittelikin blogissaan, että kanapohjaiset ruoat oksettaa Kuuraa ja nykyään koira syö lohiruokaa.

Kasvattajan luona asuneella Islalla tulehtui korvat ja tulehdus levisi sitten muuallekin. Islaa lääkittiin eri tavoin ja ruoka vaihdettiin, mutta aina vain tulehdus uusiutui (verikokeilla oli suljettu sairauksia pois). Isla olisi mennyt seuraavaksi allergiatesteihin, mutta koira meni niin kipeäksi, että se lopetettiin toissapäivänä. Surullinen uutinen ja toivotan kasvattajalle jaksamisia! Ei ole helppo tilanne, ei.

Noh, laitetaanpas jotain iloisempaakin. Lähdetään nimittäin parin viikon päästä käymään Oulussa! Muston, Sallin ja Vannin emäntä pyysi minua kaverikseen Sallin synnytykseen ja toivottavasti samalla reissulla päästäisiin tapaamaan oululaisia ystäviämme. Ihana reissu tiedossa siis.

Ei kommentteja: