lauantai 13. lokakuuta 2012

Kyllä maalla on mukavaa!

Mustasurma pääsi tänään tutustumaan lampaisiin, pässiin, vuohiin ja kanoihin. Lampaita ja vuohia se on nähnyt ennenkin, mutta kyläpaikassa lampaita oli ISO lauma ja kanat olivat täysin uusi tuttavuus. Harmi, kun kyläily meni niin myöhäiseksi, että lampaat ovat jo sisätiloissa, joten ei päästy liinassa testaamaan lampaiden liikuttelua. Keli myös oli mitä oli, joten kuvat ovat rakeisia ja/tai tärähtäneitä. Pahoittelut.

Lampolan ovella oli yksinään vastassa pässi. Saiva meinasi mennä tohottaa vaan sisälle, mutta pysähtyi sitten kuin seinään, haisteli oikein varovasti ja sitten kajahti haukku. Oli muuten pikkasen innoissaan, häntä heilui väkkäränä ja pässiä se palasikin haukkumaan aina vähän väliä.


Kanahäkistä oli karannut yksi asukki ja se tepasteli pässin lähistöllä. Saiva mokoman bongasi ja hiippaili haistelemaan, kana säikähti ja teki syöksähdyksen ennen kuin lähti karkuun. Saikkonen säikähti ja pinkaisi pakoon. Hassu koira. Sisällä se kävi varovasti haistelemassa kanoja häkin läpi, haukahti varovaisesti ja säikähti, kun kanat räpiköivät. Kielsin tietysti haukkumisen, eikä se enää palannutkaan kanoja kiusaamaan.

Lampaita tosiaan on tilalla paljon. Jos Saivalta kysytään, niin niitä oli ehkä vähän liikaakin näin äkkäseltään pienelle mustalle lapinkoiralle. Käytävän molemmin puolin oli määkiviä päkäpäitä. Reippaasti S kulki käytävällä ja haisteli lampaita, mutta ei ihme kyllä haukkunut.

Tilalla on myös yksi suomenhevonen, joka teki heti tunnustelevan haukahduksen jälkeen selväksi, ettei tätä pollea komennella. Saivalle hevoset ovat niin tuttuja, että se ei "tutustumisen" jälkeen kiinnittäny heppaan huomiota.


Koirakaverina oli Sani. Tytöt tuli vaihteeksi hyvin juttuun. Kerran meinasi tulla rähähdys, mutta ei muuta.
Nätti Santsa

Olkilyhteet kuivumassa

Jännät portaat, joissa Saivakin reippaasti kulki



Hymy ♥

1 kommentti:

Aliel kirjoitti...

Saivallapa oli ollut mielenkiintoinen tutustumispaikka, ei ihme, että tykkäsi!