torstai 2. kesäkuuta 2011

Letonniemessä

Pitkästä aikaa meillä molemmilla oli vapaapäivä yhtä aikaa ja sääkin oli ihan siedettävä - ei siis satanut vettä, joten pakkasimme reppuun retkikampetta ja suuntasimme luontopolulle. Viime vuonna kävimme talsimassa Pilpasuon 7 kilometrin pituisen polun ja tänä vuonna olisi tarkoitus ehtiä katsastamaan useampi lähiseudun luontopoluista. Starttasimme Letonniemellä (luontopolun pituus 2,7 km), joka houkutteli merenrantaniityillään. Tiesimme, että polku alkaa venesatamasta, mutta venesataman parkkipaikalta ei ollut minkäänlaista opastetta suojelualueelle. Aikamme siinä sitten kuljeskelimme ennen kuin hoksasimme kävellä koko sataman läpi ja sieltähän se opaste lopulta löytyi.

Valitettavasti koko alueella on hyvin selkeästi nähtävissä ihmisen jäljet. Pitkospolut olivat paikoin huonot tai jopa olemattomat. Kengät siis kastuivat, koska alue on paikoin soista ja kosteaa. Nuotiopaikka oli merenrannassa ja sen ympäristö olikin kaikista mukavinta katsella. Nuotiopaikalla oli sen verran ruuhkaista, että emme jaksaneet jäädä enää kuvaussession jälkeen odottelemaan, että tilaa vapautuisi makkaranpaistopuuhiin, joten eväät jäivät syömättä. Roskia oli muuten todella paljon!

Näkymä lintutornista, nuotiopaikan vierestä
Saiva kyllä nautti olostaan täysin rinnoin, vaikka hihnassa jouduinkin sen pitämään. Sen mielestä vapailulenkin jälkeen toiseksi parhain vaihtoehto on käydä hihnalenkillä metsässä. Ja mitä ennestään tuntemattomampi ympäristö, sen parempi.

Lintubongari
Ensin poseerausta, mutta sitten..
HIIRI! MYYRÄ! JOTAIN!
Leikkituokio emännän kanssa, herra nappasi kuvan

Akka kiipesi lintutorniin, eikä pikkukoira päässyt mukaan
Lauantaina käydään Muston ja Sallin kanssa lenkillä ja iltapäivästä saamme allekirjoittaneen porukat kylään. Emäntä lähtee sunnuntaina sitten Ruotsiin muutamaksi päiväksi ja Saikkunen jää herran kanssa kotimiehiksi.

Ei kommentteja: