tiistai 13. huhtikuuta 2010

Treenaillaan

Käytiin tänään treenailemassa kontaktia koiraporukassa, eli häiriön alaisena. Kotioloissa ja ulkona (kun koiria ei lähettyvillä) onnistuu kaikki istumisesta seuraamiseen, mutta nyt päästiin oikeastaan ensimmäistä kertaa "tositoimiin". Idea oliskin päästä tästä eteenpäin joka viikko harjoittelemaan.

Alkuhan oli aika kaamea. Eihän likka mitään kuunnellut, varsinkaan kun oli tuttuja paikalla; erityisesti Salli tuntui olevan kova paikka. Tuntemattomat koiruudet onnistui sivuuttaa helpommin. Mentiin ihan hyvän matkan päähän rauhoittumaan ja kokeilemaan. Onnistui sitten ja otti välillä tosi nätisti kontaktin ja istui käskystä. Ei kyllä puhettakaan, että olisin koko ajaksi saanut huomion: muita tyyppejä piti muka tarkkailla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Namut kiinnosti aina välillä, kovin ahnehan Saiva ei ole. Lelullakin kokeiltiin, sellaisella joka ei ole joka päiväisessä käytössä. Hyökkäsi aina lelua kohti, mutta menetti mielenkiintonsa siinä samassa. Namuilla siis mennään, mutta lelu pidetään mukana, jos se vaikka alkaisi jossain vaiheessa kiinnostaa. Innostan parhaani mukaan, mutta saisin varmaan kiljua, että kaveri oikeasti kuuntelisi. Eli lähinnä katsoisi silmät pyöreinä, että mikä hätä sulla on. Muut koirat ovat vaan niin ylivetoja!

Ei kommentteja: