sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Mitä sulle kuuluu?

Hiljaiseloa ilmassa, mutta kyllä se taas tästä. Kaikenlaista on sattunut, läheisen poismenosta pienempiin juttuihin. Vappuna oltiin kotikotona, mutta kameraa en kaivanut kertaakaan esiin. Sitten käytiin Maaningan Korkeakoskella makkaranpaistosta, sieltä sentään tarttui muistoksi kuvia itse koskesta ja todistusaineistoksi Saivan lärvi.



Äitienpäivänä käytiin pikavisiitti Joensuussa, mutta ehdittiin näkemään kuitenkin serkkuni labradorinnoutajaa Lakua. Serkun ottama kännyräpsy, kun miulla ei tullu koko reissulle kamera mukaan. Hyvin tuli tyypit juttuun, vaikka siitä on aikaa kun viimeksi nähtiin!


Punkit ovat piinanneet meitä kovasti. Vappuna laitoin litkut niskaan, Effipro toiselle ja Exproline toiselle (kaksi jämälaatikkoa viime vuodelta kaapissa). Onhan noita pirulaisia silti saanut nyppiä melkein poikkeuksetta päivittäin tyypeistä irti. Pyrin vilkaisemaan koirat joka ulkoilun jälkeen läpi pikaisesti ja illalla sitten hipsuttelen turkin tarkemmin läpi. Pyysin eläinlääkäriltä reseptin, että pääsemme testaamaan uutta Bravecto-nimistä tablettia. Puntaroin pitkään sen ja Seresto-pannan välillä, mutta lopulta ajatus myrkkypannasta toisen koiran suussa sai minut kallistumaan tabletin puoleen. Hieman epäilytti ajatus tunkea koiran elimistöön punkkikarkoitetta, mutta toisaalta tuotetta on testattu laajasti. Katsotaan miten käy. Arvokas tabu kyseessä, 62 euroa/2 tablettia. Kesto on kuitenkin 3 kk. Kirjoittelen käyttäjäkokemuksia myöhemmin.

Perheenlisäystäkin tuli, nimittäin auto vaihtui. Jihuu, nyt mahtuu koirat konttiin! En tosin tiedä löytyykö tuollaiseen liuskaperäiseen minkäänlaista häkkiä (mittatilauksena en raski ainakaan ihan äkkiä ostaa), mutta eipähän tartte kuitenkaan takapenkillä tyyppien pyöriä. Vielä tosin odottelemme parin osan vaihtoa, että pääsemme liikkumaankin kiesillä. Tästä syystä ollaankin vietetty jo parin viikon verran taukoa hausta, eikä tulevallakaan viikolla päästä mukaan.

Nyt viikonloppuna kävi äitini kylässä, ja siskokin piipahti käymään. Koirat tuntui tykkäävän, kun oli vähän enemmän eloa meidän pienessä pirtissä.

Ei kommentteja: