lauantai 9. lokakuuta 2010

Agikuume

Kennelyskän varoaika on ohi, joten Saiva pääsee pitkästä aikaa treffaamaan tuttuja ja voisihan tuon kiikuttaa koirapuistoon, kun sielläkin on muutamia tosi kivoja riekkukavereita. Seuraava Kajaani-reissukin on jo kiikarissa ensi kuulle, kun emäntä käy pari päivää istumassa koulunpenkillä. Ensi viikon perjantaina Saiva menee hoitoon illaksi; tytsy on jo päivällä yksin niin ei viitsitä jättää keikan ajaksi enää yksin, varsinkaan kun ei tiedetä kuinka myöhään meillä herran kanssa menee.

Vaikka virranpurkaminen on ollut koko viikon meidän ihmisten vastuulla, yksinolot on menneet yllättävän hienosti. Pelkäsin, että homma menee ihan penkin alle, kun Saikkunen oli tottunut kolmen viikon aikana jatkuvaan koiraseuraan, mutta ei. Keskiviikkona oli haukahdellut, mutta muuten ei. Taitava likka, ehkä se tästä lutviutuu. Yksinolothan ei kyllä olekaan tällä hetkellä kuin kolmesta tunnista maksimissaan neljään, mutta kyllä sekin riittää.

Emäntää kovasti kuumeiluttaisi viedä koira näyttelyyn, mutta turkin tilanne ei ole paras mahdollinen. Arviolta neljäsosa pohjavilloista on tiputtamatta, mutta sen jälkeen voisi vielä uutta kasvatella ennen kuin näyttelyyn jaksaisin viedä. Ehkä, tai sitten en malta odotella vaan vien ja katson miten käy.

Kuumeiluttaisi lähtä tyypin kanssa myös kurssille, mieluiten agility-sellaiselle. Alkeiskurssin jos kävisin tuon kanssa, niin sen jälkeen osaisi jo itsekseenkin vähän treenailla. Agilityä en ole koskaan harrastanut yhdenkään koiran kanssa, niin en osaa ilman avustusta mennä koiraa opettamaan, ettei mene ihan väärin. (Hidasteena tässä nyt vaan on se, että Kela sekoilee opintotukien kanssa, koska meninkin vaihtamaan koulua kesken kaiken. Agilityopettajia otetaan siis vastaan, maksu seuraa perästä heti, kun Kela suvaitsee tuet maksaa...)

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Röllin kanssa odotetaan jo kovasti, että tulette Saivan kanssa taas Kajaaniin! :)

Hanna kirjoitti...

Ei muuta kuin alkeiskurssille vaan - siitä voipi aueta hurja innostus <;);)

Agility on sellainen mikä itseäkin vähän kiinnostaa, koskaan en ole saanut aikaiseksi lähteä kokeilemaan....

Rumba kirjoitti...

Opettaisin jos osaisin :) Tai kyllä mää varmaan jotain osaan, mutta kirjekurssina perin vaikeaa!

leila kirjoitti...

Eikös Oulussa ollut jotain lappalaiskoirien omiakin treenejä myös agilityssa? Joskus lapikkaasta muistaisin lukeneeni sellaista. Toki siinäkin piti hallimaksu maksaa ainakin. Mut peukutuksia, että pääsette aloittamaan uuden harrastuksen. :)

wind-up toy kirjoitti...

Hanna: Toivottavasti ei tule esteitä tapaamiselle, kuten viimeksi! :)

Hanna: Agility kiinnostaisi todellakin, ollaan pariin kertaan käyty tutustumassa. :) Ja Saiva on tosi ketterä ja innokas hyppimään, joten olisi varmasti hyvä harrastus.

Rumba: Jep, tiedän. ;P

leila: On kyllä, eikä hallivuoro maksaisi paljoa, mutta mikäli olen oikein ymmärtänyt niin kyseessä on itsekseen treenailua ja mie etsin meille opettajaa. :)
Kiitos peukuista!

leila kirjoitti...

Aattelin, jos sielläkin ois joku voinut vähän neuvoa alkuun, mut tietty jos haluat oikein yksityiskohtaista opastusta, niin joku kurssi on sit toki parempi.