tiistai 2. maaliskuuta 2021

Talvi taittuu kevääseen

Helmikuussa minulla oli vajaa viikko talvilomaa, jonka vietimme Kuhmossa tyttöjen kanssa, isännät olivat kotimiehinä. Paljoa kerrottavaa ei tältä reissulta jäänyt, kun pakkaset oli niin kireät. Aatu kävi hammaslääkärissä hammaskiven poistossa ja tarkistuttamassa yhden etuhampaista, joka jo hetki sitten muuttui ruskeaksi. Suu kuvattiin ja juuri oli ok, eikä koira hammasta oireile, joten se sai jäädä. Hammaskiveä Potulla oli jo jonkin verran nuoresta iästä huolimatta. Ell sanoi, että hampaiden aines on höttöisempää kuin keskivertokoiralla ja on alttiimpi hammaskivellekin. Nytpä sitten siltäkin ruvetaan säännöllisesti pesemään hampaat ihan harjalla.



Saiva kävi omalla vuorollaan suun tarkastuksessa. Vuosi sitten sillä todettiin parodontiitti ja pari hammasta jouduttiin poistamaan, nyt oli hyvä tarkistaa tilanne. Yksikään hammas ei heilunut, vanhat lohkeamat siellä oli, mutta ne eivät vaivaa. Hammaskiveä oli hieman ja ne poistettiin. Lisäksi Saiva sai elämänsä toisen Cartrophen -pistossarjan mukaan kotona annettavaksi. En osaa vielä sanoa onko siitä hyötyä, mutta eipä ole haittaakaan! Lisäksi kokeillaan sillä kuukauden kuurina Losec, kun epäilen että närästys ei ruokinnan muutoksilla jne ole kuitenkaan aivan kurissa. Katsotaan onko tällä vaikutusta pahanhajuiseen hengitykseenkin.

Ai niin! Piipahdettiin me Kuopiossa eräänä päivänä osallistumassa lappalaiskoirien koulutuksiin. Saiva pääsi noseilemaan ja Hilpa rallyyn sekä ekaa kertaa elämässään kokeilemaan agilitya. Olihan meillä lystiä! Hilpa ei ihan ymmärtänyt, miksi hakuhommista tuttu aksan kouluttaja piilotteli nameja, ja täten kuvitteli että häneltä haukkua halutaan. Hups! :) Innostuin vihdoin tilaamaan noseworkia varten myös kotiin tarvikkeita, niin päästään puuhastelemaan mummelin kanssa.


Helmikuun viimeisenä päivänä käytiin pitkästä aikaa retkellä.




Ahman melko tuoreet jäljet bongattiin


Ainoa kuva Aatusta. Retkikuljin myös kuvassa.


Taukokoirat

Pajunkissat ajoissa tänäkin vuonna!

Nämä joutuivat kiinni, kun metsästä alkoi kuulua omituisia ääniä

Ja perhanan nuotion savu häiritsi tarkennusta!

Mitä iloisin mummeli!

Ei kommentteja: