lauantai 16. huhtikuuta 2016

Talviloma - Pello

Tänä vuonna lomailin pääsiäisen tienoilla ja vaihteeksi oli vähän erilainen loma. Vuokrattiin mökki Pellosta viikoksi, eli suuntasimme eteläiseen Lappiin. Pellossa on käyty kerran aiemminkin, nimittäin Saivan luonnetesti oli aikanaan ko. pitäjässä!


Mökillä oli vastassa pöllö, ihka ensimmäinen bongaamani lapinpöllö! Kunnioitettava otus tarkkaili meitä aikansa ennen kuin lehahti piiloon. Pihapiirissä kulki myös muita lintuja, kettu ja kauempana bongasimme myös ahman.

Säät suosivat. Oli pitkälti aurinkoista ja ekoina päivinä myös tarpeeksi kylmää, että hanki kantoi. Harmillisesti vikoina päivinä hanki alkoi pettää niin, että lumikengilläkin upposi välillä polvea myöten. Ei mikään paras retkeilykeli se, joten suurimmaksi osaksi ulkoiltiinkin lähimaastoissa, vaikka olisikin tehnyt mieli käydä katsastamassa maastoja muuallakin.

Lumikengillä jäällä tallustelemassa.





Ja samoilla vekottimilla metsässä, nämä taitaa olla vikalta päivältä.







Lauman suurimmat viihtyivät myös pihalla, kytkettyinä toki, kun mökin omistaja asustelee lähellä ja hänellä oli poroja.






Ja kyllä. Kävin myös hiihtämässä! On varmasti kulunut jo vähintään vuosikymmen, kun edellisen kerran olen suksien päälle eksynyt, mutta nyt sitten annoin periksi ja kokeilin. Pystyssäkin pysyin jos oli vain yksi koira mukana, kaksi kokematonta pölkkypäätä oli liikaa. Kuvatodisteita ei (onneksi) ole.


 "Kotijärvi."


Ulkoilun jälkeen maistui makkara.



Ulkoilun ja syönnin päälle kelpaakin köllähtää lämpimään nokosille.





Yhtenä päivänä ajeltiin Muonioon ja Pallas-Yllästunturille ja Kittilän kautta takaisin mökille. Muutama kuva jalkautumiselta. Muoniossa on muuten mainioita kakkuja myyvä konditoria-kahvila, suosittelen lämpimästi!





Ei kommentteja: