tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäloma part I: Myssla, Kelmi ja piikki

Lyhyestäkin kesälomasta ehtii kertyä ihan kiitettävästi erilaisia tapahtumia ja myös kuvatuksia. Aloitetaan siis alusta eli kesäloman ekasta päivästä. Maanantai-iltana ehdittiin työpäivän jälkeen ajella Ouluun ja tiistaina sitten suunnattiin Iihin Mysslan ja Kelmin kanssa ja käytiin koirapuistossa. Oli Iihin muutakin asiaa, mutta se ei tämän blogin aihepiiriin kuulu, joten jätetään se nyt tästä pois.

Iistä sitten ajelimma takaisin Ouluun ja istuskeltiin vähän aikaa helteestä kärsien kämpällä ennen kuin lähdettiin keskustaan. Kätevästi sunnuntai-iltana muistin että viikon sisään pitäisi eräs riistariiviö rokottaa; hyvän koiranomistajan/-haltijan tuntomerkit täyttyi selvästi. Eipä vahinko ollut suuri, kun sain varattua ajan Animagiin (ent. Akuutti). M & K:n emäntäinen otti omien koiriensa lisäksi Saivan mukaan nappikauppaan siksi aikaa, kun Hipsuttimen kanssa käytiin rokotuksilla. Painoa pienellä oli 10,9 kg ja rokotuksista ei ollut moksiskaan. Pieni napatyrä sille on ilmestynyt pentutarkin jälkeen ja kysyin nyt sitten ell:n mielipidettä asiasta. On kuulema niin pikkuruinen, että on siinä rajalla voiko edes napatyräksi sanoa, joten ei vaikuta elämiseen eikä jalostukseen. Käsitykseni mukaan kellään muulla metsänväestä ei napatyrää ole. Käynti maksoi 57,40 e mikä on kohtuullinen nykyiseen hintatasoon suhteutettuna (62 e oli aika yleinen hinta).

Lääkärissä
Eläinlekurin jälkeen ajeltiin sitten hiekkamontuille koiria uittamaan. Harmi kun ei sattunut bikinit matkaan, niin olisi päässyt itsekin pulahtamaan. Pari pokkarilaatuista kuvaa ja videonpätkäkin tarttui muistoksi.






Ei kommentteja: