sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Poropaimennusta!

Parasta, mitä lapinkoiran kanssa voi tehdä, on tämä!


Lauantaipäivä vierähti siis pitkälti autoillessa, kun aikaisin aamulla pakkasin koiran ja eväät autoon, hurautettiin hakemaan matkaseuraa ja körryyteltiin Ranualle. Matkaseuraksi tulivat lapinporokoira Keira ja unkarinvinttikoira Zelda.

Kaunis Keira

Zelda



Keira on käynyt poropaimennustestissä ja kerran kisassakin. Eli nyt oli porokoiran kolmas kerta aidassa ja onhan se hieno. Kiihkeä ja innokas, mutta toisella kierroksella malttoi jo paljon paremmin eli hyvä kisakoira siitä tulee!




"Mut ku mä HALUUUUN"



Saiva kävi Keiran ekan ja tokan kierroksen välissä aidassa. Saiks oli todella innokas ja ensin luoksetulokäskyt kaikuivatkin kuuroille korville, mutta alun rallaamisen jälkeen kuulo palautui. Jes!




Mutta sitten tummempi poro arveli, että Saiva tulee liian lähelle ja antoi äkäistä palautetta.


Meni muuten läheltä, ettei jyrännyt pikkumustaa. Ja siitäkös S otti nokkiinsa "pitäkää poronne!" ja kirmasi portille. Tovin verran piti siinä yllyttää ja mennä koiran mukana tukena poroja kohti, mutta se auttoi ja Saikkonen lähti taas paimentamaan. Se piti selvästi enemmän etäisyyttä ja lähinnä kävi vain kääntämässä porot aidan toisesta laidasta toiseen, mutta porojen omistajan mielestä oli kuitenkin tosi hyvä, että koira kokosi itsensä niinkin nopeasti. Joidenkin kun täytyy kuulema nukkua yön yli.

Uudella sykkeellä hommiin taas.




Tyytyväinen poropaimen
Nähtiin me myös ammattilainen työssään, porokoira Roi.


Aivan hurjan hieno reissu ja ehdottomasti halutaan uudestaan Ranualle! Sykähdyttävää nähdä oma pieni lellipentu tekemässä sitä, mihin se on alunperin jalostunut. Reipas Pikkumusta.

Saivan kuvat on ottanut Paula K., kaikki muut allekirjoittanut. Kiitti Paula, kun kuvasit!

4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Tosi terhakkaan näköistä menoa. Varo vaan, ettei käy seuraavalla metsälenkillä, kuten Usman kanssa puolivuotiaana. Se nimittäin toi paimentamalla isännälle hirven ;D

Elina kirjoitti...

Mahtavaa, että pääsitte kokeilemaan!

Terhi kirjoitti...

Ihan parasta! Koirat ovat varmasti nauttineet, kun tätähän niiden kuuluisi tehdä! Ja Saiva oli aivan mahdottoman reipas palatessaan aitaukseen noin pian takaiskun jälkeen!
Olisi kyllä kivaa päästä kokeilemaan Wimpulankin kanssa!

wind-up toy kirjoitti...

Heh, on Saivalla ollut yritystä tuoda villieläimiä emännälle, mutta toistaiseksi ei ole onnistunut. ;) Kiitos kommenteista, suosittelen kyllä vastaavaa reissua muillekin lappalaiskoirille omistajineen. :)