torstai 8. joulukuuta 2011

Vuoden 2012 suunnitelmointia

Vuosi lähenee loppuaan ja nyt voisinkin käydä läpi saavutetut/saavuttamattomat tavoitteet. Tammikuussa listasin tämän vuoden suunnitelmat ja nyt käyn listan läpi. Koko blogiteksti luettavissa tästä.

-  Terveystarkit
-> Elokuussa tutkittiin lonkat, kyynärät, kaula- ja selkäranka, silmät, polvet ja sydän. Lonkat C/C, kyynärät 0/0, kaula- ja selkäranka terve, silmät terveet, sydän terve, polvissa mediaalinen patellaluksaatio 2/2.

- Agilityn alkeiskurssi
-> Ei käyty, eikä käydä. Syynä patellaluksaatio.

- Muutamat näyttelyt
-> Käytiin Tamminäyttelyssä, tuloksena JUN ERI3. Helmikuussa Tornion ryhmänäyttelystä NUO EH ja huhtikuussa Ristijärven ryhmänäyttelystä NUO H. Loppuvuodesta ei näyttelyissä käytykään.

- Verijälki ja jälki
-> Muutamat jäljet ajettiin kesällä. Edistystä tapahtui, mistä olen hyvilläni. Olen tosin pettynyt itseeni, kun ei tullut vedettyä jälkiä useammin. Ihmisjälkeä ei menty kuin kerran ja sekin meni plörinäksi kun kesken ajon viereisestä puskasta hyppäsi jänis. Pääpaino oli tänä kesänä siis mejässä.

- Koiratanssi
-> Joitain liikkeitä opeteltu. Sekä Saiva että minä pidämme temppuilusta, joten kivaa on ollut tämän lajin parissa.

- Luoksetulojen hiominen ja toisten koirien ohittaminen vapaana
-> Luoksetulot ovat erittäin hyvällä mallilla. Mikäli Saiva näkee jotain kiinnostavaa (esim. oravia), niin emännän pitää vain olla tarkkana ja ehtiä käskyttämään ennen kuin koira näkee tämän kiinnostavan asian. Loppuvuodesta toisten koirien ohittaminen vapaana ollessa on alkanut sujua huomattavan hyvin. Kohtaamiset lenkkipoluilla eivät ole johtaneet kohtaamisiin, vaan Saiva on ollut hyvin kuulolla. Jee!

- Porojen paimennus
-> Ei päästy kevättalvella poroaidalle,  mutta kesällä Saiva pääsi paimentamaan villejä metsäpeuroja lenkkisaaressa. Ei toki sama asia, mutta jotain paimennusta kuitenkin.

- Terveenä pysyttiin, mitä nyt tuo polvien tilanne oli todella iso juttu (ja huono sellainen), mutta ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä ei tullut, mistä olen kyllä hyvilläni.

Ja seuraavaksi vuoden 2012 suunnitelmia:

- Keväällä (maaliskuussa?) polvikontrolli, missä selviää onko polvien tilanne mennyt huonommaksi. Samalla keskustellaan eläinlääkärin kanssa polvien paranemisennusteesta ja muista tärkeistä seikoista.
- Em. seikkojen perusteella tehdään päätös leikataanko toinen polvi kesällä(/alkusyksystä).
- Mikäli polvi leikataan, niin loppuvuosi menee toipilaan kuntouttamiseen ja lihasten takaisin saamiseen.
- Koiratanssitemppuja ja verijälkeä, sekä vähän kotitokoilua.
- Jos terveys (ja rahatilanne) sallii, niin luonnetesti.
- Terveenä pysyminen.

Lisäksi toiveissa olisi saada Saivalle koirakaveri, josta olisi allekirjoittaneelle myös harrastuskaveriksi. Pentu tulee - jos on tullakseen - heti keväällä tai vasta loppuvuodesta. (Kesällä pentua en ota, mikäli Saiva silloin leikataan.)

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Meillekin kotiutui tuossa lokakuussa pikkuruinen lapinkoiralapsi. Tahvo eli meidän 2-v sekarotuinen on ottanut ipanan todella hyvin vastaan. Jaksaa hymyilyttää kun ne painivat tai vaihtelevat lelua suusta suuhun :)

wind-up toy kirjoitti...

Oho, olette palanneet blogin kanssa koko kansan näkyville, kivaa. :) Ja huippua kun Tahvo on saanu samanmielisen kaverin! En ehkä uskallakaan blogissa vierailla, ei tee pentukuumeelle hyvää. ;)