lauantai 16. tammikuuta 2010

Tassu!

On se vaan niin terävä kaveri välillä tuo meidän Saiva. Opetin sille eilen ihanan turhan tempun; tassun antamisen. Ja äkkiäkös sen oppikin, tassun heittäminen kun on sille niin luontaista.

Ollaan joskus aiemminkin kokeiltua tassua, mutta koska Saiva osaa "kumpi käsi" -tempun (koskettaa tassulla sitä nyrkkiä, missä uskoo herkun piileksivän), tassu meinasi aina heilahtaa siihen namukäteen, eikä siihen toiseen johon olisi tarkoitus läsäyttää. Nyt sitten päätin yksinkertaisesti näyttää kädestä pitäen mallia miten homma tulisi hoitaa. En tiedä kauhistelevatko jotkut tätä tapaa, mutta simppelisti nappasin kaverin tassun käteen ja sanoin "tassu", josta seurasi palkka. Ehkä noin viisi kertaa tätä ja sitten kokeilin josko osaisi sanasta itse tassunsa nostaa, ja kyllähän sieltä tassu jo kokeilevasti heilahti. Palkkasin oikein iloisesti ja kerta toisensa jälkeen topakammin tassu napsahti kämmenelle. Nyt sitten heittää tassua peliin, vaikka en sitä pyydäkään. Tänään heilutteli kumpaakin tassua vuoronperään, hassu koiruli. Vilkuttaakin osaisi, pitäisi vaan vielä käskysana siihen liittää.

Mitäköhän seuraavaksi opeteltaisiin.. Ostin kirjakaupan alesta Pienen koiratemppukirjan (Gerilyn J. Bielakiewicz), josta löytyy paljon kivoja ja turhiakin temppuja.

4 kommenttia:

leila kirjoitti...

Eihän tuossa ollut mitään kauhistuttavaa, nostettiin vaan koiran jalka ylös ja kivaa oli Saivastakin! Mäkin oon monessa tempussa Allun kanssa ohjannut sitä oikeeseen toimintaan (vaikka antamalla koiran itse oivaltaa se olisi tietty väsyttävämpää.) Onhan niitä toki sellaisiakin, joiden mielestä pieninkin pakko on pahasta koirankoulutuksessa, mutta asiasta riippuen joskus se pakko on parempikin kuin olla ilman sitä eikä koirat siitä rikki mee tmv. :) (väkivalta tietty asia erikseen)

wind-up toy kirjoitti...

Juurikin näin. :) Tosiaan on niitä, joiden mielestä koiraan ei suurinpiirtein saisi edes koskea, mutta mun mielestä pääasia että molemmilla, sekä koiralla että ihmisellä, on kivaa!

Rumba kirjoitti...

Opeta se leiki kuollutta nykyaikaisen väkivaltaisella tavalla, niin kuin Mysslalle on opetettu. Eli PAM ja koira kellahtaa kuolleena maahan. Eno ehdotti, että liitän vielä siihen sellaisen "Jeesus pelastaa" ja koira herää henkiin :D

wind-up toy kirjoitti...

Sitä mie jo vähän tuumailin josko sen opettasi ;) Vielä kun saisi oikein selälleen ketarat sojottamaan kattoa kohti niin jo!