Harrastukset

Saivan päälaji on mejä, jota on treenattu enemmän tai vähemmän aktiivisesti vuodesta 2010. Haaveissa olisi saada Saiva joskus kokeeseen asti, mutta sen suurempia tulostavoitteita meillä ei ole ja harjoitusjäljetkin ovat hieman jäissä, kunnes löydämme sopivaa maastoa nykyiseltä paikkakunnalta.
Aktivointipohjalta opetellaan erinäisiä temppuja, koiratanssiliikkeitä ja tottelevaisuutta. Jäljestämistä ollaan kokeiltu myös, mutta se jäi, kun ei ollut kouluttajaa, joka olisi vienyt meitä pitemmälle. Rally-tokoa on tarkoitus kokeilla uudemmankin kerran, kun se muuton takia jäi yhteen tutustelukertaan. Saivan kanssa on käyty pari kertaa paimentamassa poroja ja lampaita, ja todettu, että taipumusta sillä on.

Kuva: Juho A.
Hilpan kanssa katsellaan, että mikä laji pikku-likalle sopisi. Haaveissa olisi, että saisin siitä agilitykoiran, jota en Saivasta sen terveyden takia saanut. Hakuhommat aloitettiin syksyllä 2014. Tottelevaisuus ja temputtelu kuuluu Hilpankin ohjelmistoon ja sekin on päässyt tutustumaan lampaisiin. Molempien harrastuksiin kuuluu varsin oleellisesti retkeily ja vaeltaminen.