torstai 19. joulukuuta 2013

Kohtutulehdus

Saiva on ollut pari päivää vähän vaisu, mutta se on siltä normaalia valeraskauskäytöstä, joten en ole siitä suuremmin huolestunut, kun on kuitenkin reippaasti kulkenut lenkillä ja syönyt ja juonut normaalisti. Tänään kuitenkin kotiuduttiin Kemistä ja annoin likoille dentasticksit, niin Saiva jätti matolle jälkeensä verisen läntin. Eipä tarvinnut edes kalenteria vilkaista, kun päätin soittaa eläinlääkäriin. Saatiinkin Tuhatjalkaan aika heti tunnin päähän ja kun oltiin ajoissa paikalla niin päästiin myös etuajassa sisään.

Saikkosen lämpö oli normaali, samoin limakalvot, mutta aristi hieman vatsanseutua ja emätin oli aavistuksen turvonnut, minkä huomasin itsekin, kun tilanteen kotona tsekkasin. Ell otti näytteen ja kävi sen tutkimassa, itsehän olin jo varma tuomiosta tässä vaiheessa. Tulehdushan siellä kohdussa oli ja ell sitten sanoi että haluaisi röntgenillä katsoa, että miten laaja kohtu on, jotta osataan suunnitella hoitoa. Eipä siinä kun Saiks röntgeniin (en saanut mennä kaveriksi, nyyh), minkä jälkeen todettiin, ettei tilanne vaadi välitöntä leikkausta vaikka kohtu selkeästi näkyikin, vaan rauhoitetaan tulehdus ensin antiobiooteilla ja leikataan sitten. Saivaa ei ole tarkoitus pennuttaa, joten otetaan samantien kohtu pois, niin ei tule seuraavia juoksuja, joiden jälkeen vaiva voisi uusiutua pahempana.

Nyt siis kaksi kertaa päivässä antilooppia, kerran päivässä kipulääke ja pyhien jälkeen varaan ajan leikkaukseen. Euroja paloi 175 edestä. Seurailen tässä pari päivää pikkumustan vointia, että jäämmekö varalta Kuopioon joulunajaksi vai lähdemmekö alkuperäisen suunnitelman mukaan käymään kotona Kainuussa.

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Voi voi, pientä potilasta, toivottavasti antiloopit vaikuttavat kiireen vilkkaa ja Saivan olo helpottuu ja piristyy.
Mukavaa joulun aikaa teille, ja toivottavasti ilman sairaushuolia.

wind-up toy kirjoitti...

Kiitoksia. Meillä pärjäillään kyllä, mutta ei nuo antibiootit näytä kokonaan likkaa parantavan, kun edelleen tulee vuotoa, vaikka on jo viikon vetäny tabuja, joten huomenna soitto ell.