keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Uuden opettelu alkakoon

Käytiin Saivan kanssa äskettäin Mustissa & Mirrissä ostamassa naksutin ja koirapilli, ja tokihan piti sitten tyttelille ostaa nahkaluukin, kun meinaavat uhkaavasti loppua.

Naksutintahan en ole Saivalle opettanutkaan, aiemmin arvelin koko vehkeen olevan ihan turha, mutta totesin sitten, että ehkä on helpompi sellainen ostaa kuin taistella valtavirtaa vastaan. Esimerkiksi koiratemppukirjassa, temppujen opettelussa käytetään naksutinta. Niin, että jos tänään sitten saisin koiruuden tajuamaan, että naks = hyvä juttu! Mutta ei vielä, pitää odotella että kaveri on hiukkasen skarpimmalla tuulella. Maksoi 4,90e.

Koirapillikin ostettiin, kahdella äänellä, ei yliääni. Yliäänet oli metallisia ja metalliin tuppaa huulet jäämään pakkasilla kiinni, jotenka tämä on sitten "Buffalo Horn Whistle". Trixie on vissiin merkki ja maksoi 7,50e. Ajattelin pillillä opettaa tuon luoksetulon metsäreissuja silmällä pitäen. Kun omistaa tällaisen vienon äänen, niin pilli on ihan kätevä keksintö. Ja hyötyä luulisi olevan siitäkin, että ääni pysyy samanlaisena eikä vaihtele "tule!":sta "tule nyt perk***":seen. Saa ny sitten nähä kumman opettelu ensin aloitetaan, ei viihti kahta uutta asiaa ottaa.

Lenkillä taistellaan edelleen haukkumisen kanssa. Helkkarin koirat, kun aina tuppautuvat yllättämään nurkan takaa. Herra menee huomenna treeneihin töiden jälkeen, niin me tytöt varmaan sitten mennään helpoimman kautta ja käydään kuluttamassa energiat koirapuistossa.

P.s. Saivahan on jo puolivuotias ja vähän päälle, ilmoittelen mitat ja laitan kuvan, heti kun herran kanssa saadaan turrukka mittailtua ja kuvailtua.

3 kommenttia:

leila kirjoitti...

Periaatteessahan sen naksun voi korvata "hyvä":llä enkä aiemmin olekaan ymmärtänyt naksun hyvyyttä, kun kaikki temput jne. Allu oppi ihan hyvin kehuillakin, mutta Lumekselle opetin naksun ja kyllä se vaan onkin erikätevä väline!

wind-up toy kirjoitti...

Näin aattelin, mutta kokeillaanpa tuota naksua, jos se olisi kivempi tai jos siitä vaikka olisi jotain iloa. Naksuttelusta ei kyllä ole aiempaa kokemusta, mutta kaikkea voi kokeilla. :)

Rumba kirjoitti...

Meilläkin on naksutin, mutta eipä ole tullut käytettyä kyllä varmaan kertaakaan. Ja meillä on pilli, semmoinen 30 vuotta vanha. Sain Eilalta ja Iskalta, heillä oli se ostettu sen sakemannin aikaan.