keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Pilli toimii päinvastoin

Jaahas, koirapilliä alettiinkin naksuttimen sijasta tuossa illalla kokeilla, mutta eihän siitä mitään tullut. Saiva pelkää sitä. Kiva kiva ja hyvä minä. Mitähän tein väärin? Puhalsin ensin pikkaisen pilliin ja annoin superhyvääherkkua (kanafilee) ja kehun, sitten uudelleen jne. Meni ihan ok, puhalsin sitten vähän kovempaa, tottumattomana puhalteluun tuli ehkä vähän kovempaa kuin aioin, mutta ei todellakaan niin kovaa kuin pillistä lähtee. Ja tytteli ryntäsi karkuun. Loppuillan on kyräillyt meikäläistä ja pilliä, joka roikkuu nyt tuolin selkänojalta siedätyshoitona.

Tarkoitus olisi siis opettaa se luoksetulo, mutta vaikutus päinvastainen, joten vinkkejä? Hyviä, kellään? Ei viitsisi huvikseenkaan pilliin puhallella siedätyksenä, kun se sen idea vähän katoaa siinä hommassa.

Niin ja tuohon autoiluun myös vinkeitä vinkkejä kaivataan edelleen, jos jollain oisi vinkata?

9 kommenttia:

Rumba kirjoitti...

Mulla tuli mieleen, että puhalla pilliin hiljaa samalla kun annat aamu ja iltaruuan. Tai jos puhallat pilliin kun olette menossa ulos?

Myssla ei meillä ainakaan pelännyt pilliä, eipä se siitä mitään välittänytkään jos ei herkkuja ollut tarjolla (puhaltelin alussa vain huvikseni nähdäkseni reagoiko se mitenkään). Lenkeillä puhalsin pilliin ja huusin tänne niin siitä se oppi sen (kai. En ole ihan varma mitä tein, mutta nykyään tottelee pilliä aika hyvin).

leila kirjoitti...

Onko Saiva ollut aina autossa penkillä vai oletteko kokeilleet mitä se tykkäisi jalkatilassa matkustamisesta? Siellä olisi ehkä tasaisempaa matkustaa (ei heiluta ja tuet ympärillä) ja etujalkotilassa ainakin mahtuu hyvin omatkin jalat sinne koiran kanssa, jos jonkun aikaa ihmisen läheisyyttä vielä tarvitsee.

Oletko netistä katsellut aiheeseen liittyviä juttuja, googlettaa esim. koira ei pidä autoilusta ja koiran matkapahoinvoiti?

Ja tuohon pillijuttuun meinasin ehdottaa samaa kuin Rumba, että puhallus tapahtuu silloin, kun koira syö.

wind-up toy kirjoitti...

Kiitos vastauksista! Saiva on matkustanut vähän joka paikassa autossa, viimeksi kun koitin etupenkillä istuessani laittaa sitä jalkotilaan, niin sai hepulit ja hyppäsi takapenkillä matkustavan syliin. Aiemmin on (joskus) jalkotilassa matkustellut vapaaehtoisesti. Musta näyttää vähän siltä, että Saivaa pelottaa auton äänet ja valon ja varjon vaihtelut. Kiihdyttäessä näyttää huolestuneemmalta, nousee istumaan selkänojaa vasten. Samoin alikulkusillat on pelottavia ja viimeksi, kun ajoimme yöllä, piiloutui selkäni taakse aina kun tultiin valaistulle alueelle.

Olen googletellut, mutta en ole ainakaan vielä löytänyt sieltä tuollaisiin pelkotiloihin ratkaisua. Ehkäpä yritän etsiä jonkin foorumin, missä ko. keskustelua on ja kyselen sieltä. :)

Kaippa tuota pillijuttua voisi kokeilla noin, toivottavasti ei vaan saa hepulia siitä ja jätä syömistä. Noh, jospa ei.

leila kirjoitti...

Mä kokeilisin sitä jalkotilaa uudestaan (ellei se nyt ole tosi vastenmielinen Saivasta), sinne ei ne valojen vaihtelutkaan pimeällä näy ihan niin paljon ja jos kiihdytys on epämukavaa niin siellä alhaalla tukevasti olevana se ei ehkä tuntuisi niin pahalta, penkillä on kuitenkin epävakaisempi olla. Teillä on tavallinen henkilöauto, eikä farmaria/viistoperää, minne voisi laittaa häkin taakse ja peiton päälle? Auton ääniä voisi siedättää niin, että ihan paikallaan kaasutellaan (vai mistä auton äänistä Saiva ei pidä?), silloin siihen ei liittyisi sitä epämukavaa kiihdytyksen tunnettakaan?

Oletko lappalaiskoirafoorumilla (lapikas.net) käynyt? Jos et, niin suosittelen, siellä on paljon todella hyviä juttuja ja pitkän kokemuksen omaavia/samojen ongelmien kanssa painivia ihmisiä jakamassa omia kokemuksiaan. Rekisteröitymällä keskustelualueita tulee näkyviin enemmän.

wind-up toy kirjoitti...

Niin voihan sitä kokeilla. En vaan ole uskaltanut sen jälkeen, kun pyristeli niin kovasti vastaan silloin kerran :/ Ja tavan auto on joo. Tuo paikoillaan kiihdyttely voisi myös toimia, kiitti vinkistä! Pitää muistaa testata, koska siitä äänestä ei ainakaan mun havaintojen mukaan pidä.

Lapikkaaseen olen yrittänyt rekisteröityä, että pääsisin kattelemaan tarkemmin keskusteluja ja osallistumaankin! Mutta ei ole vielä onnistunut ja pikkasenko harmittaa.

leila kirjoitti...

Eikö rekisteröinti ole mennyt läpi vai et ole ehtinyt mukaan sinä aikana, mitä rekisteröinti on auki?

wind-up toy kirjoitti...

Ei ole jostain syystä mennyt läpi, odottelen vielä yhden rekisteröitymisen aukeamista ja jos ei onnistu niin pitänee luovuttaa. Muuten oisi kyllä kätsy foorumi, mutta rehellisesti sanoen en oikein ymmärrä miksei rekisteröityminen voisi olla vähän useammin auki, mutta ei siitä nyt sitten sen enempää.

leila kirjoitti...

Oletko varmasti tehnyt rekisteröinnin ohjeidenmukaisesti? Sinnehän tulee aina runsaasti sellaisia rekisteröintipyyntöjä, jotka on tehty joltain kohdin vastoin ohjeita (esim. nimimerkkihän pitää olla oma nimi, jos ei ole virallista(eli maksu)sähköpostia, näin halutaan taata asiallisuus palstalla) ja ne hylätään automaattisesti. Jos olet varma, että kaikki on tehty oikein, voisi kysyä ylläpidolta ohjeita.

Siellä on nyt parissa päivässä tullut monta sivua hyvää keskustelua yksinolo-ongelmien ratkaisusta "termiittikoira syö asuntoni"-ketjussa" siinä lappalaiskoirapulinassa, jota pääsee lukemaan ilman rekisteröintiä.

wind-up toy kirjoitti...

Mielestäni olen oikein tehnyt, paitsi ekalla kerralla kun en älynnyt tuota tunnusjuttua, nyttemmin sitä oli selkeytetty niin, että mäki jopa tajusin.

Kiitti vinkistä, pitääkin mennä kurkkimaan.