keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Metsänväkeä (pentukuva-varoitus!)

Reilut neljä viikkoa sitten kävin saattamassa Talvikylän ensimmäisen pentueen maailmaan. Nyt, kun penskoilla alkaa olla jo ikää ja ne ovat muuttuneet marsuista pikkukoiriksi, niin oli aika käydä katsomassa, että millaisia niistä onkaan kasvanut. Pennut ovat näissä kuvissa pari päivää päälle neliviikkoisia. Aivan hillittömän söpöjä palleroita sekä myös reippaita ja sosiaalisia koiranalkuja. Saiva oli sitä mieltä, että knääpiöt ovat outoja ja täysin hyödyttömiä, koska eivät pysyneet Saikkosen perässä töppöjaloillaan.

Pennuthan saivat viralliset nimensä jo muutaman päivän ikäisinä, kun oli selvää, että kaikki jäisivät henkiin. Sain olla mukana nimiä keksimässä. Emmalla oli pari nimeä valmiina ja mie ehdottelin muutamia, ja lopulta teemaksi valikoitui metsänväki.

Ensimmäisenä syntynyt riistatyttö sai nimekseen Talvikylän Metsänhaltia.

Neljäntenä syntynyt suurempi kermanvärinen tyttö on T. Metsänneito. Neitokainen näytti ensin tasaisen vaalealta, mutta nyt sillä erottuu pikkusiskonsa tavoin läsi ja kranssi.

Kolmantena maailmaan tupsahtanut tummapoika on nimeltään T. Metsänpeikko.

Toiseksi viimeisenä syntynyt pentueen suurin, mörssäri, on T. Metsänhenki.

Viimeisenä syntynyt rääpäle sai nimekseen T. Metsäkeiju.

Ykköspojasta (eli pentueen toisena syntyneestä) tuli T. Metsämaahinen.

Ja sitten satunnaisia kuvatuksia viikonlopulta. Emma sairastui lauantaina, joten erämessut yms. suunnitelmat menivät uusiksi, kun hyppäsin ohjaksiin ja huolehdin hunnilaumasta maanantai-iltapäivään, eli kotiinlähtöön, asti.

Musto oli päässyt hormoniturkistaan eroon


Vanski








Epäonnistunut ryhmäotos

Haaruseläin





Saiva ei malta luopua toppatakistaan

Maitobaari auki


Vanni-täti leikittää


Onnellinen perhe.. Salli on kärsivällinen äiskä




"Tämä tässä on lelu"

Haltia kekkasi että sitä voi kiskoa


Ps. Tarutuulten kennelin Taru oli kirjoittanut varsin pätevän tekstin koskien lapinkoiranpennun hankintaa. Pitkälti samat seikat pätevät muihinkin rotuihin, joten pentukuumeisille voin lämpimästi suositella lueskelemaan kyseisen tekstin täältä: Suomenlapinkoiran pentua hankkimassa.

3 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Olen käynyt ihailemassa näitä söpöliinejä Talvikylän sivuilla . ihania mussukoita jokaikinen. Syötävän sööttejä ja kivat maanläheiset/kansansatumaiset nimet olitte niille löytäneet.

Mutta sinullapa olikin varmaan touhukas viikonloppu kun pyöritit koko koirasirkusta pikkupenneleitä myöten. Vilskettä ja vilinää! :)

Kivoja kuvia vauveleista - ja Saiva-tyttösestä joka ei sitten vissiin oikein tiennyt miten vintiöihin olisi suhtauduttava?! :)

Aliel kirjoitti...

Ihan tuo vimppa kuva kellistelevästä pennusta!

wind-up toy kirjoitti...

Juu, kyllä riitti touhua kun pentuarkea pyöritti ja huolehti vielä isotkin koirat, sekä oman että kaverin. Mutta mukavaa vaihtelua, ja mieluummin sitä kaitsee kuutta lapinkoiranpentua kuin 11 kultaisennoutajan. ;) Sekin on koettu.

Saiva oli tosiaan ensin sitä mieltä, että öö, mitä nää on. :D Ja sitten se yritti saada pennut juoksemaan perässään, mutta ne oli liian hitaita, joten Saikovski menetti mielenkiintonsa. :)