perjantai 10. toukokuuta 2013

Helatorstai

Helatorstaina käytiin tekemässä ulkohommia mökillä. Lenkin lisäksi ehdittiin kaivaa jopa yksi oja ja haravoida pihamaalta kävyt ja neulaset ennen kuin alkoi sade. Saiva oli lenkillä flexissä, mutta pihassa sai olla vapaana ja hienosti pysyikin kuulolla.



Minni kasvaa kohisten, painoa on melkein 1,5 kiloa ja ikää pian 7kk. Hitaasti kehittyvää sorttia on tämä rääpäle. Pysyvistä alakulmureista ei ole vielä tietoakaan ja varattiin tänään aika yläkulmureitten poistoon, kun maitohampaat eivät heilu tippaakaan vaikka vieressä kasvaa jo ison tytön hampit. Rakenne sillä on kivempi kuin Pilvellä ja toivon kovasti, ettei silmistä tule niin pullottavat kuin "isosiskollaan".







Rannalla vesi on vielä matalalla.









Nitakin pääsi valvotusti humputtelemaan rannalla.








2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihanaa koirille ja kotiväille kun mökkeilykausi alkaa :)
Kirjoittelit tuolla että "Saiva oli pihalla vapaana ja hyvin pysyi". Tuota meillä nyt jännätään, että miten mahtaa meidän nuorikko mökkipihalla pysyä vai pitääkö se pitää narussa - jota en ollenkaan tahtoisi.
Viime kesänä pentuna Wiima oli pääasiassa vapaana, toisinaan narussa kun emme ehtineet pitämään koko ajan silmällä.

Tänä kesänä toivon että narua ei tarvisi käyttää, mutta pahaa pelkään, sillä Wiimalla joskus nenä vetää hajuille ja metsälenkeillä irtoaa vähän liian kauas, joskin tulee takaisin lähes samantien. Mutta nähtäväksi jää.

Söpöliini on tullut pienestä Minnistäkin, vai mikä olikaan tuon pentuchichun nimi :) Mietin kuvaa katsoessani että minkäkokoinen vaatekappale mahtaa luonnossa olla tuo niiden pellari :)

wind-up toy kirjoitti...

Pellarilla tarkoitat varmaan tuota heijastinliiviä? Minnin liivi on kokoa 15 eli selän pituus on 15 cm. Minimaalinen siis. ;) Pilven itsetehty (vielä heijastinnauhaa vailla oleva) liivi on vähän pitempi.

Ei kannata heittää pyyhettä kehään pihalla pysyvyyden suhteen. :) Saiva irtoaa myös metsälenkeillä välillä turhan kauas ja sillä on myös sen verran reippaasti saalisviettiä, että lähtee jänisten yms perään mikäli sellaisen näkee, mutta mökkipiha on AIVAN eri asia. Se on tasan kerran lähtenyt mökin pihasta naapuriin ja kun kävin sen sieltä hakemassa asenteella, että nyt teit väärin, niin sen jälkeen on pysynyt todella hienosti pihassa. Nykyään uskallan jättää sen ulos myös yksinään hetkeksi, luotto on niin kova, ja Saiva on myös osoittaunut luottamuksen arvoiseksi. :)