tiistai 15. toukokuuta 2012

Mustat reenaa

Tänään käytiin treenailemassa Nastan kanssa. Hauska otus tuo Nasta, se on kuin porokoiraversio Saivasta, väritykseltään. Nasta treenaa tokoa tavoitteellisesti ja onhan se meininki ihan erilaista kuin meillä.

Saivan kanssa reenailtiin lähinnä perusasentoa, muutaman askeleen seuraamisia ja maahanmenoa. Väliin otettiin höpsötysjuttuja kevennykseksi. Nastan emäntä antoi sitten muutaman vinkin maahanmenon suhteen, kun S helposti kiepsahtaa katolleen. Onneksi joku tuli tässä vaiheessa sanomaan, että hei, katopa kun sun koira osaa, elä ite junnaa paikoillaan. No juu, neuvosta vaarin, käsiavut samantien pois, runsas palkkaus etujalkojen väliin ja vapautus. Lähtihän se homma luistamaan. Ei täydellisesti tietenkään, mutta selkeää edistystä tapahtui jo parilla toistolla, kun emännälle kädestä pitäen neuvottiin. Eikä muuten tarjonnu enää kiepsahdusta. Tää on taas näitä hetkiä, kun on aika katsoa peiliin. Mutta iso kiitos vinkistä! Saa jatkossakin tulla sanomaan, jos teen jotain päin honkia. Toivottavasti en jatkossa jarruttelisi pikkumustan kehittymistä.

No mutta, huomenna käydään reenaamassa lisää maahanmenoa, kun on viikon toiset häiriötreenit. Perusasentoon tulo sujuu aika kivasti ja innokkaasti, välillä meinaa jäädä liian taakse, mutta se on helppo korjata. Seuraamista otetaan nyt lyhyissä pätkissä vain, josko sitä reippautta tulisi sitä kautta lisää. Saiva tarjoaa myös seisomista aika kivasti, joten sitäkin puolta voisi varmaan ottaa piakkoin mukaan.

Viime viikolta muutama Valliuksen Tarun ottama kuva.





2 kommenttia:

Kaisa Happonen kirjoitti...

Kivaa kun vinkki oli hyödyllinen! Etkä sä suinkaan tyhmästi/huonosti tehnyt, sun koira oli vaan ehtinyt oppia sua nopeammin. ;-) Mä olen ihan varma, että kaikille koiransa kanssa harrastaville käy niin jossain vaiheessa. (Mulle ainakin on käynyt mooooonta kertaa.)

Jäin vielä miettimään, että sanoinkohan tarpeeksi selkeästi sen, että mä itse tykkään treenata maahanmenoja (nopeutta) ja maassa pysymistä (se "state of mind") eri kerroilla. Lähtisin Saivan kans tekemään samoin, kun se on kova tarjoamaan kaikenlaista toimintaa mitä se olettaa sun toivovan. :-)

wind-up toy kirjoitti...

Sanoit kyllä selkeästi. :) Ollaankin nyt keskitytty maassa pysymiseen, kun se on Saivalle (tai emännälle?) ollut niin vaikeaa. Kiitos vielä! Niin kai sitä virheitä tulee tehtyä, mutta ehkä niistä oppisikin jotain. :P