sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hetki ennen sadetta





Saiva on ollut muutaman viime päivän vaisu ja ehdin jo epäillä, että polvet ovat kipeytyneet vaikkei niitä oireilekaan. Eilen Saiva jopa kieltäytyi kävelemästä lenkin alkuvaiheessa, istahti persauksilleen eikä liikkunut mihinkään ennen kuin kävin nostamassa pepun ylös. Lenkin jälkeen harjailin pohjavilloja irti koirasta ja huomasin, että oikeassa lavassa lihas oli kivikova. Vähän hieroin sitä, muttei vielä ihan auennut. Tänä aamuna lähimetsässä Saivaa sai hoputtaa kulkemaan, kun löntysteli perässä.

Käytiin päivälenkki Muston ja Sallin kanssa ja Emmakin huomasi, ettei tyttö ole oma itsensä. Saikkuli vertyi onneksi lenkin aikana ja lopussa oli selkeästi reippaampi. Hieroin sen lenkin jälkeen, kun lihakset oli sopivasti lämpiminä. Kaikki lihakset tuntuivat amatöörin käteen pehmeiltä, joten mitään suurempaa jumia siellä ei enää ole. Saiva vaikuttikin lenkin jälkeenkin paljon pirtsakammalta. Hieroin kuitenkin koko koiran läpi. Jospa hieronta ja vapaana liikkuminen olisivat tehneet tehtävänsä. Lieköhän jumiutuminen johtunut seuraamisista, kun jumi oli nimenomaan oikeassa lavassa tai sitten se on "tyyppivika".

Takapään lihaksia tuolla ei ole juuri lainkaan. Pitäisi käyttää useammin hiekkakuopilla, mutta toisaalta ymmärtäähän sen, että likka varoo takajalkojaan ja niiden käyttöä.

Ei kommentteja: