maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu ja Ristijärven ryhmis

Vapun vietimme Kainuussa, Saiva sai leikkiä Nitan kanssa ja kiusata Pilveä. Sää ei suosinut, oli harmaata ja kylmää, joten kuviakaan ei kameraan tarttunut tällä kertaa. Mökilläkin käytiin, mutta vain lenkin verran ja jouduin pitämään Saivan kiinni, koska lauma metsäpeuroja "terrorisoi" seudulla. Eli toisin sanoen ei kiinnostanut kokeilla, pysyykö likka kuulolla jos tien yli kirmaa peuralauma. Ja hyvä kun pidin kiinni, tuoreita jälkiä näkyi vaikka kuinka ja monta kertaa koirat katselivat metsään päin siihen malliin, että siellä taisi peuroja olla.

Saiva aloitti juoksutkin perjantaina, vihdoin ja viimein, merkkailun kun aloitti jo parisen kuukautta sitten. Edellisiin juoksuihin tuli väliä melkein kuusi kuukautta, toivottavasti ei enää lyhenekään siihen viiteen kuukauteen. Juoksuista huolimatta kävimme lauantaina Ristijärvellä ryhmänäyttelyssä. Saiva monesti temppuilee juoksuisena, eikä ole aina yhteistyöhaluinen, mutta onneksi nyt oli toisin.


 Tuomarina oli Mari Lackman, lapinporokoirakasvattaja, joten arvostan hänen arvosteluaan paljon. Käsitteli koiria hyvin ja kävi vielä jokaiselle kertomassa sanallisestikin mielipiteensä koirasta. Harmitteli Saivan liikkeitä, sanoi, että tarvitsee vielä aikaa, mutta piti kovasti tytön turkin laadusta.

Tuloksena siis NUO H.

"20 kk. Kauttaaltaan vielä kevyt narttu. Pitkähkö pää. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Hieman niukasti, mutta tasapainoisesti kulmautunut. Kokoon sopiva raajaluuston vahvuus. Erinomainen karvanlaatu. Ahtaat takaliikkeet, etuliikkeissä vielä löysyyttä. Hyvä häntä. Esiintyy ja esitetään hyvin."
[Rodunomainen lähestyttäessä] 

Muoks. Lisätty kuvia


Huomasin vasta näistä kuvista, että eipä tuo ole kovin edustavasti seisonut. Kun takajalkoja katsoo..
Kiitos kuvista, Pirjo ja Paula!

2 kommenttia:

quu kirjoitti...

Oli kyllä kattava arvostelu :)

Tuollaisia mielellään käy hakemassa, kun paperi on pullollaan tietoa koirasta ja kehittymisestä.

Täytyypä pistää nimi muistiin, jos joskus sattuisi hyvä tuuri ja tuomaroisi täällä päin.

wind-up toy kirjoitti...

Tykkäsin kyllä kovasti tuomarista, kattavia arvosteluja otamme mielellämme nimittäin vastaan. :)