sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Oulun KV-näyttely

Saatiin sitten virallinenkin arvostelu plakkariin, junnupuolelta H (hyvä), tuomarina Gunnar Nymann. Elättelin toiveita paremmasta tuloksesta katsottuani aiemmat kehät, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Saivan esiintymiseen olin kyllä tyytyväinen, lämmin päivä on aina vähän riski, koska meidän likka ei ainakaan jaksa olla skarpeimmillaan.

Arvostelu vaati vähän selvittelyä ja tuumailua ennen kuin selkeni, mutta tältä se näyttää:

"10 months small bitch. Needs to develope in head. Wellset ears, correct bite. OK eyes. Would like a little more neck. OK topline & tailset. Moderate angulation. Stand a little cow-hocked. Enough bone. Very close in the rear, short stepping except in the front. Coat quality is OK but grooming should be better."

Tuo "grooming" -kohta aiheutti hämmentyneen naurahduksen. Lapinkoiran harjaaminen on ilmeisesti hienompikin taiteenlaji, jota en hallitse tai sitten Saivan "kerään-kaikki-roskat-sekunnissa" -häntä ja -takamuskarvat eivät miellyttäneet tuomaria. Otetaan vastaan siistimisehdotuksia, eli mitä olisin voinut tehdä toisin. Ihan vain noin niinkuin mielenkiinnosta mietiskelen.

Näyttelyhommista jäädään nyt määrittelemättömän pituiselle tauolle, palaamme asiaan uudemman kerran, kunhan likka kunnolla vaihtaa karvansa. Se on jo alkanut, karvanlähtö nimittäin.

Kuvia päivittelen, jos niitä jostain ilmaantuu.

7 kommenttia:

quu kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! :)

Me valitettavasti lähdettiin ennen Saivan arvostelua - kurkattiin vain pikaisesti miltä junnuneidot näyttää.

Oli sen verran kuuma siellä, ettei jaksettu Jekkua enempää kiusata, kun koko yön oli Unnan perään itkenyt. Pikkumiehellä oli siis pieni kiukkukohtaus tulossa..

Lapinkoirat tupataan harjaamaan aavistuksen vastakarvaan ja erityisesti jalan karvat törröttämään. Samoin poskivillat vastakarvaan kehystämään kasvoja.

Se harjaaminen on oma
taiteenlajinsa, mistä meillä ei ole kauheasti kokemusta, kun ei ole turkkiakaan :D

Minusta Saiva näytti oikein sievältä, eikä omaan silmään näyttänyt mitenkään "väärin harjatulta".

Hienostihan teillä meni, jos Saiva kerran nätisti meni kehässä ja siekin sait esitettyä, vaikka niin jännitit. :)

Millan kirjoitti...

No, huh huh. Taitaa noita tuomareitakin olla joka junaan, vaikka eipä meillä niistä kovin paljon kokemusta ole.

Viime kesänä kävimme kuitenkin Usman ja Seitan kanssa näyttelyssä niin, että kumpikin oli melkein turkiton. Ajateltiin, että mennään nyt vaan nauttimaan kesäpäivästä. EH tuli molemmille, vaikka omaankin silmään kaikki muut olivat paljon komeammassa turkissa ja osasivat käyttäytyä, kun oli opetettu (meillä ei ole koskaan näyttelyihin treenailtu, eikä treenata..) Luulen, että kyse oli pitkälti kotimaisen tuomarin hyväntahtoisuudesta.

Tosi nätti lapinkoira Saiva on ainakin minun mielestäni ja teksteistä päätellen symppis :)

wind-up toy kirjoitti...

Siellä kyllä oli niin kuuma, että mekään ei jääty katsomaan islanninlammaskoiria.

Näin miekin olen käsittänyt, että pörröisen näköiseksi kuuluu harjata, ja olevinaan näin tein, mutta mikälie siinä sitten ollut väärin tai huonosti, en tiedä. :)

Hyvin se meni, likkakin käyttäytyi! Jäi vain vähän hampaankoloon, kun oon ite pitäny Saivaa enemmän kuin H:n arvoisena, mutta katse kohti tulevaa ja sitä rataa. :)

wind-up toy kirjoitti...

Millan: Tuomareilla jokaisella on aina oma makunsa, ja nimenomaan hänen mielipiteensä ratkaisee, joten.. :)

Usma ja Seita on kyllä miun mielestä ihastuttavia koirulaisia, että ihan aiheesta tullu EH! :) Eikä kaikki välitä siitä, miten paljon turkkia juuri sillä hetkellä on. Eikä kuulukaan välittää mun mielestä, kun karvan pudottaminen on perusjuttuja koiranelämässä.

Saiva kiittää kohteliaisuudesta ja pitää itseään enemmänkin hulivilinä, kuin fiininä neitona. ;)

Emma kirjoitti...

Saiva on minunkin mielestäni H:ta parempi, mutta niinhän se vain on, että jokaisella on ne omat mieltymyksensä, tuomareillakin. :)

Enpä ole kyllä itse aikaisemmin törmännyt siihen, että arvostellaan jo koiran harjaamistakin. Varsinkin rodussa, joka esitetään yleensä mahdollisimman "luonnollisena" ilman sen kummampia puunauksia.

Saiva esiintyi kyllä tosi hienosti. Mulla ois kamerassa kuviakin, voin lähettää sulle niitä mikäli saan ne joskus koneelle (oli vähän ongelmia sen homman kanssa). :)

Rumba kirjoitti...

Saiva on todellakin enemmän kuin H:n arvoinen! Mutta voihan olla että tuomari ei tykännyt ihan noin nuorista koirista ja siksi antoi, Saiva kuitenkin tulee vielä kasvamaan ja kehittymään.

Tai sitten tuomari oli vain sokea!

wind-up toy kirjoitti...

Emma: miun mielestä tuo puunaamiskohta oli aika jännä, hassu ja/tai ärsyttävä, en oo vielä päättänyt kumpi. :D

Kuvia otan erittäin mielellään vastaan! Laitatko s-postilla, kunhan saat ne koneelle. :)

Rumba: Jep, taukohan meille on kuitenkin tulossa, kasvakoot nyt jonkun tovin ennen kuin mennään uudestaan. :)