perjantai 31. heinäkuuta 2015

Heinäinen haku

Jaaha, juoksuista ja muista kiireistä johtuen vain yhdet hakutreenit, elokuussa vähän sama meininki, koska emännällä loma ja sen myötä tietenkin lomareissut! Loppusyksy onneksi aikaa sitten taas paneutua.

14.7.
Parin viikon juoksutauon jälkeen taas metsässä. Hilpalle neljä maalimiestä, kaikki kutakuinkin 50 metrissä, uusittiin aiemmin puihin mennyt norjalainen sekametsä. Hilpalla jäi päällimmäisenä mieleen takarajan maalimiesten näkeminen ja ekalla lähetyksellä se lähtikin kirmaamaan suoraan takakulmaan. Näytti, että se olisi kauempana kaartanut takaisin etukulmaan, mutta maaston muodot hävittivät koiran näkyvistä. Odotin hetken ja kutsuin koiran sitten pois, pidän todennäköisenä, että se kävi takakulman tsekkaamassa. Lähetin uudelleen, taas suunta oli vähän väärä, mutta sai sitten hajun ja löysi maalimiehen.
Toiselle maalimiehelle sama homma, mutta nyt kutsuin koiran pois aiemmin (koska näin minne se meni ja mitä se teki). Yritti uudelleen lähteä samaan suuntaan, kutsuin taas pois. Sitten kuuli, kun eka maalimies rymysi metsässä paikkaa vaihtaessaan, ja yritti lähteä sinne. Kutsuin taas pois. Siinäpä se usko kivasti koiralta loppui. Lähdettiin sitten yhdessä kävelemään ja hetken ympärilläni pyörittyään Hips lähti itse etenemään, sai hajun ja löysi ukon. Kaksi vikaa maalimiestä löytyikin sitten vallan kivasti ja asiallisilla pistoilla. Hyvä niin! Ei siis enää tuollaista harjoitusta Hilpalle, ei palvele tarkoitusta. Ilmaisua saatiin vissiin parhaimmillaan 10 haukun sarjaa. Ei paha.

Saivalle kaksi haamua n. 30-40 metrissä. Muorissahan oli ihan vauhtia, eipä ollu mitään epäröintiä. Ens kerralla siis vaikeampaa settiä Saikulle.

Ei kommentteja: