sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukoinen haku

5.5. Eli ainoa hakureeni, mihin päästiin mukaan erinäisistä seikoista johtuen.

Haasteellinen maasto, paljon koloja ja isoja mättäitä, harvennushakkuut tehty, joten puunrunkoa siellä täällä. Suhteellisen kova tuuli, joka vaihtoi välillä suuntaa.
Saivalle vain yksi maalimies, tuttu treenikamu. Saiva näki menon ja ukko vielä vähän hihkui mennessään. Saiva vilkaisi mitä ympärillä tapahtuu ja kirmasi sitten tolkusti maalimiehelle. Pikkumusta tarvitsee paaaljon lisää motivaatiota, mutta toisaalta tämähän on sille vain hupailua. Hassu pieni otus.

Hilpalle tehtiin jonkinlainen norjalainen sekametsä. Neljä maalimiestä, jotka meni toiselta lähetyspaikalta metsään ja Hilpa näki menon. Sitten maalimiehet lähtivät metsässä kulkemaan ekalle lähetyspaikalle ja me lähdettiin kans alkuun keskilinjaa pitkin. Maalimiehet vielä heiluttelivat käsiään ennen kuin menivät maihin. Hilpalla oli kova hinku vasemmalle, joten sinne ekaksi. Löyty vikkelästi. Toinen pisto sitten oikealle ja nopsaan löytyi sekin. Ei valittamista. Eka maalimies oli siirtynyt eteenpäin sillä välin, kun käytiin nostamassa toinen ukko, seuraavaksi siis sinne. Tässä otti hienosti tuulesta hajun! Pikkusen meinasi alkaa askel hyytymään, näin jälkeenpäin ajatellen. Hörppäsi vettä ennen kuin lähetin viimeiselle maalimiehelle. Sitten se vain jäi. Juoksi muutaman metrin ja jäi niille sijoilleen kuin tatti minua katsomaan. Päätin lähteä ennemmin tueksi itse, kuin hihkaista maalimiehelle, että antaa äänimerkkiä tms. Lähdettiin sitten kulkemaan, sain patistella koiraa "mennään"-kehotuksilla. Ei irronnut ei, ei työskennellyt ollenkaan. Oltiin kuin päivälenkillä metsässä. Jossain vaiheessa sai hajun - tai ainakin näytti siltä, mutta ei sittenkään lähtenyt mihinkään. Lopulta oltiin ehkä 5 metrin päässä maalimiehestä, joka kykötti katajapuskan vieressä näkyvillä, eikä Hilpa mennyt vieläkään luokse. Meni moikkaamaan vasta, kun maalimies nousi ylös.

Treenikaveri epäili motivaation puutetta -> vähän vaikeampi harjoitus, ei motivaatio riitäkään. Itse hetken asiaa pohdittuani alan kallistua siihen, että kenties motivaatiolla on osuutensa, mutta ei sekään kokonaan tuota selitä, sillä partiossa on lähtenyt hienosti pelkältä hajulta maalimiehelle, vaikkei näkövinkkiä ole saanutkaan. Luulen, että vaikea maasto, uusi maalimies, ja aloittelijalle pitkä harjoitus olivat osasyitä tuohon haluttomuuteen. Ehkä? Hankala sanoa, oli niin yllättävä tilanne. Jatkossa fiksusti rakennettuja harjoituksia, joissa pääpaino tuulella?

2 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Eihän kolmannella maalimiehellä sattunut mitään erikoista, mikä olisi voinut saada Hilpalla mielialan muuttumaan? Vähän kummalta kuulostaa noin totaalinen muutos yhtäkkiä käytöksessä. Jos vastaisuudessa käy samoin, niin ottaisin vielä epäonnistumisen perään yhden helpon ja motivoidun piston maalimiehelle, jotta kivaa-fiilis tulisi takaisin. Noin ylipäänsä, kun harjoituksia aletaan vaikeuttamaaan, niin kannattaa suunnitella treenit sykleittäin, eli esim. eka maalimies avuilla, toinen ilman, kolmas ilman, mutta lähempänä, neljäs avuilla tmv. Samoin kuin hyppyesteeseen korkeutta treenatessa aloitetaan alempaa, nostetaan, nostetaan ja lopuksi taas lasketaan, että "olipas tämä helppoa" jää viimeiksi mielikuvaksi.

Ja on hyvä, että harjoitellaan monenlaisessa maastossa, mutta jos maasto vaikeutuu, niin harjoituksissa ei kannata silloin ottaa uutta mukaan, ja jos taas on selkeä ja helppokulkuinen maasto, niin harjoituksilla voi hakea vähän sitä haastetta. Käytkö muuten itse hakemassa Hilpan aina maalimiehiltä vai odotatko keskilinjalla, josta kutsut sen palkkauksen jälkeen takaisin. Kuinka Hilpaa palkataan?

wind-up toy kirjoitti...

Vastaus vähän venyi, ei ole paljoa ehtinyt koneella istuksimaan! Maalimiehellä ei tapahtunut mitään outoa, ei ainakaan maalimies sellaista raportoinut. Ja joo, itseäkin harmittaa, että jäi se "palauttava" onnistunut ukon nosto tekemättä, menin itse niin hämilleni, eikä kukaan treeniseurueestakaan hoksannut huomauttaa, niin älysin asian vasta, kun olin jo kotimatkalla. Onneksi tän viikkoiset treenit meni tosi tosi hyvin! Ja joo asteittainhan se pitää vaikeuttaa, tuossa jäi huomioimatta nyt tuo haastava maasto, mikä varmaan oli sitten jo liikaa ja koira väsähti totaalisesti. Ei onneksi vahinkoa tapahtunut sen kummemmin.

Hilpalla on ruokapalkka, suora palkkaus ja sen jälkeen maalimies nostattaa virettä ilmaisuun, josta palkkaa lisää. Ja joo oon käyny hakemassa Hilpan maalimieheltä, voisin joskus jäädä kyllä odottamaan keskilinjallekin.