sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Partiointia

Tämän viikon haussa oli ohjelmassa ilmaisu ja partio. Hippiäinen oli ekana vuorossa, vieraileva treenituttavuus haukutti sitä alkuunsa ja kivasti alkoi jo sarjaakin tulla häntää heiluttavalta koiralta. Sitten meni toinen treenikamu piiloon ja lähdettiin Hilpan kanssa alueelle ilman erillistä käskytystä. Aluksi H oli sitä mieltä, että aijaa kivaa lenkille, se söi jäniksen papanoita ja kirmasi siinä ympärillä. Lopulta tuuli toi sen nokkaan hajun ja se sinkosi samantien maalimiehelle ja siellä saatiin yksi haukahduskin likasta ulos. Hankikannon ansiosta oli helppo liikkua, tuuli kävi hyvin ja oli muutenkin leppoisa meininki.

Saivakin pääsi touhuamaan. Alkoi olla jo hämärää, mutta uskalsin päästää sen hihnasta. Tehtiin samanlainen partiointi kuin Hilpalle, tosin maalimies ei mennyt niin pitkälle. Saiva tohotti toisten koirien hajujen perässä ja napsi papanoita. Se huomasi ihmisen ja vähän kehaisin sitä, jolloin se jolkutti miun luokse - palkkaa tietenkin hakemaan, mokoma. Sanoin että 'mennään' ja jatkettiin matkaa. Saiva hiippaili lähemmäs maalimiestä, pysähtyi, ja olisiko maalimies tässä hieman liikahtanut, kun Saiks hypähti taaksepäin ja vilkaisi minua, että mitäs kummaa tapahtuu. Tässä vaiheessa kehotettiin maalimiestä puhumaan jotain ja sitten Sai menikin katsomaan, että kukas siellä hangella pötköttelee ja sai palkaksi siitä nakkia. Parkkipaikalla tehtiin vielä pieni makkararinki likalle ja tuumasin, että seuraavalla kerralla voisi myös makkararinkiä sille tehdä.

Sain vihdoin ja viimein pienennettyä Hilpalle pk-liivinkin. Maharemmiä ei jäänyt kuin lukon verran jäljelle, sen verran pikkuinen likka kyseessä! Samaan syssyyn olisin pienentänyt myös uutukaisen Merun repun tulevia retkiä varten, mutta neulan mokoma katkesi koneesta eikä kone neulan vaihtamisen jälkeen enää ommellut, joten hermorakenne petti emännällä ja homma sai jäädä toiseen kertaan.

1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Tuo haku olisi kyllä kauhean hauska treenattava laji, mutta mun pitäisi ajella aika pitkälle työpäivän jälkeen päästäkseni tunneille ja niinpä se on jäänyt.
Mutta siinä tuntuisi yhdistyvän kaikki kiva; koiralla on hauskaa ja se saa käyttää nenäänsä ja itsekin pääsee metsään :)
Ja saattaahan siitä olla joskus tositilanteessakin hyötyä!
Tsemppiä treeneihin :)