torstai 23. lokakuuta 2014

Saikkonen erkkarissa

Saikkuli kävi missikisoissa yli kolmen vuoden tauon jälkeen, hupsista! Kylläpä tuon avo-luokan jouti välillä korkkaamaan, josko sitten vetskuna seuraavan kerran? Tulokseksi napsahti H niin kuin hyvä (eli Hieno tai Häikäisevä). Saiva-raasu esiintyi niin reippaasti siihen asti, kunnes tuppisuinen miestuomari saapui takavasemmalta mittakepin kanssa ja kirskautti sitä kovaäänisesti koiran vieressä. Tilanne oli Saikkoselle liikaa, se kun niin kovin herkästi ottaa tietynlaiset ihmisten eleet "uhkaavina", varsinkin isojen miesten. Saatiin nähdä sellainen luonnetestireaktio -> poispoispois. Eipä ollu yhteistyöhaluinen enää paineistunut pikkumusta, harmi juttu. Ihmistä vastaan se ei koskaan nousisi, se vain haluaa pois tilanteesta, mikä näkyy ekan liikekuvan hännän asennosta varsin hyvin.

Sakari Poti oli siis tuomarina ja tällaista luki paperissa:
"Musta. Keskikok. hieman pienempi. Kevyttyyppinen. Mittasuhteiltaan oikea. Tiivis runko. Raajaluusto saisi olla vahvempaa. Hyvät kulmaukset. Turkki ei parhaimmillaan. Liikkeessä pysty häntä. Kevyt liike. Norm. luonne, vaatii kehätottumusta."

Olisiko mennyt viikko tuosta, kun kävin likkojen kanssa näyttelyharkoissa ja kaveri kyhäsi eräänlaisen mittakepin. Saiva ei siitä ollut moksiskaan, mikä vahvisti käsitystäni siitä, että se vain pääsi säikähtämään yllättävää tilannetta. Pari kuvaa vielä erkkarista, ekan on ottanut Paula M. ja muut Elina S. Kiitos kuvalainasta!





Ei kommentteja: